Alte 14 analize ale coproculturilor recoltate de Autoritatea de Sănătate Publică Județeană Constanța de la persoane internate cu toxiinfecție alimentară provenite de la Tabăra Năvodari au ieșit pozitive, confirmând infecția cu salmonella, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Marius Enescu, directorul Autorității de Sănătate Publică Județeană Constanța, a declarat, joi, că, până în prezent, au fost confirmate infecții cu salmonella la 29 de persoane, copii și adulți, din Tabăra de la Năvodari. Dintre aceștia, 5 sunt angajați ai taberei, încadrați ca bucătari, ospătari sau manipulatori.
Autoritățile medicale continuă analizarea probelor luate de la angajații taberei și de la pacienții internați cu toxiinfecție alimentară la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
Aproape o sută de persoane, copii și adulți, provenind din tabăra de la Năvodari au fost internate, începând de sâmbătă și până marți, în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, cu simptome de toxiinfecție alimentară. Primele rezultate ale analizelor probelor recoltate de la bolnavii de toxiinfecție alimentară din tabăra Năvodari au relevat că boala a fost produsă de salmonella, alimentul incriminat fiind carnea de pui din care a fost gătită mâncarea servită la masa de prânz și la cea de seară în ziua de 7 iunie.
Ulterior, în urma rezultatelor primite de la analize, au fost identificate patru persoane infectate atât cu salmonella, cât și cu tulpină de Escherichia Coli, care atestă că alimentele preparate au fost manevrate în condiții neigienice. (Mediafax)