Prima pagină » Publicitate » (P) EximBank demareaza vanzarea on-line a politelor de asigurare

(P) EximBank demareaza vanzarea on-line a politelor de asigurare

EximBank a implementat pe site-ul propriu – www.eximbank.ro – o noua platforma de vanzare on-line a politelor de asigurare si a rapoartelor de informatii comerciale care faciliteaza accesul societatilor comerciale la produsele menite sa reduca riscuri in afaceri.
„Apetitul pentru noile tehnologii este in continua crestere, iar EximBank se aliniaza acestei tendinte pentru a creste confortul partenerilor sai. In contextul turbulentelor internationale la care asistam, pentru societatile comerciale este important sa aiba acces cat mai rapid la informatii economice despre parteneri de afaceri locali sau din strainatate, precum si la produse care le pot proteja de eventuale pierderi, in special in relatiile comerciale externe. Prin modificarile operate incercam sa facilitam accesul la aceste informatii”, a spus Oana Nuta, purtatorul de cuvant al EximBank.
Noua platforma de vanzare on-line permite:
– Accesul la documentele necesare pentru accesarea produselor de asigurare si de informatii comerciale;
– Utilizarea unui calculator on-line pentru determinarea primelor de asigurare preliminare;
– Transmiterea on-line a cererilor pentru produsul ales;
– Accesul la clasificarea tarilor din punctul de vedere al riscurilor (clasament intocmit de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD);
– Plata on-line a primelor.
EximBank acopera prin produsele de asigurare riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzatiilor comerciale internationale ale companiilor romanesti, asigurandu-le confortul ca isi vor recupera creantele.
Astfel, banca pune la dispozitia exportatorilor Asigurarea riscului de neplata la extern pentru riscuri non-piata (care ofera siguranta incasarii a 85% din valoarea exportului) sau Asigurarea cursului de schimb valutar care protejeaza incasarile din export impotriva fluctuatiilor nefavorabile ale cursului de schimb.
De asemenea, firmele care intentioneaza sa investeasca in strainatate pot beneficia de polita de Asigurare a investitiilor romanesti de capital in strainatate – care ofera siguranta recuperarii a pana la 90% din valoarea proiectului de investitii.
La acestea se adauga polita de Asigurare a creditului cumparator care acopera riscul de nerambursare a creditului acordat de bancile comerciale importatorilor pentru plata bunurilor sau serviciilor cumparate de la companiile romanesti, precum si Asigurarea creditelor de export pe termen mediu si lung – asigura recuperarea a pana la 85% din pierderile rezultate din contractele de export, incheiate de companiile romanesti cu partenerii externi pe termen mediu si lung.
In ceea ce priveste „Informatia comerciala si de credit despre partenerii de afaceri„, societatile care acceseaza acest produs primesc un raport de informatii despre un partener care cuprinde:
– date de identificare – adresa, numar de inregistrare la Registrul Comertului, cod unic de inregistrare, istoric, statutul actual al societatii, management, angajati, capital social etc.
– date financiare raportate public: principalele posturi din bilant, cont de profit si pierderi, analiza financiara a firmei pe baza datelor financiare: bonitate, comportament de plati, puterea financiara, evolutia ca volum de activitate si rezultate economice, incadrare in clase de risc care determina riscul asociat afacerii.
– recomandari privind pragul de siguranta pana la care compania poate incheia tranzactii comerciale pe credit.
Societatile comerciale care achizitioneaza rapoarte de informatii in cadrul unui abonament (ce poate cuprinde un numar de 25 pana la 60 de rapoarte) primesc ca bonus analize de risc pentru 76 de state.
EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.