Învestirea în funcție a prefectului și subprefectului județului Giurgiu a fost făcută, joi, în huiduielile a 200 de angajați ai Consiliului Județean Giurgiu, nemulțumiți că Instituția Prefectului nu a renunțat la acțiunile din instanță care au blocat bugetul propriu al CJ.
Protestatarii s-au manifestat la etajul al doilea al imobilului care adăpostește ambele instituții, Prefectura județului giurgiu și Consiliul Județean, jandarmii interzicându-le oamenilor să coboare la etalul întâi, unde este Prefectura Giurgiu și unde a avut loc ceremonia învestirii în funcție, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Suntem nemulțumiți de faptul că Instituția Prefectului nu a renunțat la acțiunile din instanță care au blocat bugetul propriu al CJ, Giurgiu, suntem aproximativ 200 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență, Teatrului Tudor Vianu, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și alte instituții subordonate Consiliului Județean care protestăm față de acțiunile Prefecturii”, a declarat o protestatară.
Angajații CJ au avut fluiere, o portavoce, lumânări și sticle din plastic și au huiduit permanent scandând „Demisia”.
Etajul întâi, ocupat de Instituția Prefectului, a fost păzit permanent de jandarmi care i-au oprit pe salariații CJ Giurgiu să intre în sala de conferințe a prefectului. Oamenii au continuat acest protest pe toată durata desfășurării ceremoniei de învestire, iar la ieșirea din sala de ședințe a Prefecturii fiecare participant la ceremonie a fost întâmpinat cu huiduieli și fluierături zgomotoase.
Reprezentantul Ministerului Administrației și Internelor prezent la învestire, Constantin Mihart, a declarat că este pentru prima oară când a desfășurat procedura într-o asemenea atmosferă.
Ceremonia a început cu prezentarea documentelor prin care Robert Cristoi, prefect, și Lucian Dumitru, subprefect, au fost eliberați din funcție, decizia fiind luată deoarece Cristoi va candida la funcția de primar al municipiului Giurgiu din partea PDL, iar Lucian Dumitru a fost numit din funcția de subprefect în cea de prefect, în timp ce fosta directoare a AJOFM Giurgiu, Camelia Toma, a fost numită subprefect.
După ceremonia de învestire, protestatarii au părăsit clădirea, manifestarea de nemulțumire încheindu-se după aproximativ două ore, fără incidente.
Sute de persoane, angajate ale Consiliului Județean Giurgiu, au protestat n mai multe rânduri, în fața sau în interiorul clădirii în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean, nemulțumite că prefectul a blocat bugetul Consilului Județean Giurgiu pentru anul 2012, punând în pericol funcționarea Spitalului Județean Giurgiu, a Direcției Generale pentru Asistentă Socială și Protecția Copilului, Teatrului și Bibliotecii Județene și a altor instituții din subordinea CJ Giurgiu, în condițiile în care lipsesc banii necesari desfășurării activității, pentru alimente și medicamente și pentru salariile angajaților.