Cu ce oferte încearcă băncile să atragă clienți noi în urma adoptării regulamentului BNR

Cu ce oferte încearcă băncile să atragă clienți noi în urma adoptării regulamentului BNR
Publicat: 24/06/2012, 13:49
Actualizat: 24/06/2012, 14:00

Băncile au lansat primele oferte de credite în urma ajustărilor făcute pentru a se conforma noului regulament impus de Banca Națională a României (BNR). Accesul românilor la creditele în valute, în special la credite imobiliare, a fost îngreunat în urma adoptării regulamentului care prevede avansuri mai mari pentru persoanele care își primesc salariile în lei.

Majoritatea băncilor au primit deja avizul băncii centrale și au lansat pe piață oferte și campanii promoționale prin care să-și atragă noi clienți.

Ofertele prezentate de bănci în ultima vreme includ împrumuturi care țin cont de istoria de plată a clientului, credite care pot fi contractate pe baza a numai trei acte, dar și credite de nevoi personale cu dobânzi fixe și asigurare de viață gratuită, reiese din datele centralizate de gândul.

Creditul cu trei acte de la BCR

BCR, cea mai mare bancă din România din punct de vedere al activelor, a simplificat documentația pentru creditele de nevoi personale fără garanții, astfel încât clienții pot contracta un împrumut cu numai trei acte: adeverință de salariu, fișă fiscală și factură de utilități sau talonul de pensie, decizia de pensionare și factura de utilități, în cazul veniturilor realizate din pensii.

Creditul are o dobândă fixă de 15,9%, iar comisionul pentru analiza dosarului este de 250 de lei. Clienții care optează pentru acest credit beneficiază de asigurare de viață gratuită.

La un credit nou de 15.000 de lei, contractat pe o perioadă de cinci ani, rata lunară se ridică la 364 de lei, iar DAE este 18%. Valoarea totală plătibilă de către clien este de 22.088 de lei, reiese dintr-o simulare efectuată de bancă.

Creditul „Nume Prenume” de la Bancpost

Bancpost a lansat în aprilie creditul „Nume Prenume”, un credit de consum în lei sau în euro pentru nevoi personale. Practic, dobânda împrumutului va ține cont și de profilul clientului, respectiv de informațiile privind istoria sa de credit, date disponibile la Biroul de Credit.

Durata maximă de creditare este de cinci ani, iar suma împrumutată poate fi între 500 și 10.000 de euro, respectiv 1.500 și 40.000 de lei. Dobânda este variabilă, în funcție de indicatorul Robor la șase luni și se încadrează între 9.5% si 13.9%.

De exemplu, pentru un credit de 15.000 lei pe 5 ani, dobânda variabilă este de 10,9%, comisionul de administrare lunar 0,41%, rata lunară este de 387 lei, iar suma totală de rambursat este de 21.566 lei (DAE 17%).

Creditul fără comisioane de la Volksbank

Volksbank a lansat un credit de consum în lei, fără ipotecă imobiliară cu o dobândă medie de 12,5%, actualizată semestrial în funcție de fluctuațiile Robor la 6 luni.Dobânda reprezintă singurul cost aferent creditului. Aceasta reprezintă valoarea Robor la 6 luni la care se adaugă o marjă fixă de 7,5%. În cazul în care împrumutul este luat pentru refinanțarea unui alt credit, marja fixă este mai mică, respectiv 6,5%.

Durata maximă de rambursare este de cinci ani. Banca nu percepe comisione de analiză pentru acest credit, iar asigurarea de viață este oferită gratuit. Suma maximă finanțată este de 45.000 de lei.

La un credit nou de 20.000 de lei, contractat pe o perioadă de 5 de ani, rata lunară se ridică la 451,87 Lei, iar DAE este 13,45%. În cazul în care creditul se acordă pentru refinanțarea unui împrumut existent, în condiții similare (valoare credit de 20.000 de Lei, pe 5 ani), rata lunară se ridică la 441,76 Lei, iar DAE la 12,34%. Simularile au fost realizate ținând cont de ROBOR la 6 luni valabil pe 11 aprilie 2012.

Creditul cu dobândă fixă de la CEC Bank

În perioada 17 aprilie – 29 iulie, clienții CEC Bank pot beneficia de un credit de nevoi personale cu o dobândă fixă de 9,5% pe an pe toată durata de creditare care se poate ridica la cel mult cinci ani.

Valoarea maximă ce poate fi contractată este de 50.000 de lei pentru clienții care primesc salariul sau pensia într-un cont deschis la CEC Bank și 40.000 pentru ceilalți clienți. Comisionul de analiză al dosarului este de 125 de lei, iar comisionul de administrare este de 0,3%/lună din soldul creditului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Vine decizie la mașinile pe benzina și motorină. Vor fi suprataxate
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?