Prima pagină » Magazin » Miliardarii de la Google și Goldman Sachs au fondat o firmă care își propune să exploateze resursele asteroizilor

Miliardarii de la Google și Goldman Sachs au fondat o firmă care își propune să exploateze resursele asteroizilor

Un grup de milionari printre care actualul CEO Google, Larry Page, precedentul președinte Google, Eric Schmidt, și fostul director Goldman Sachs, John Whitehead, au fondat o companie numită Planetary Resources a cărei misiune este de a găsi, explora, captura și exploata asteroizii

Un grup de milionari printre care actualul CEO Google, Larry Page, precedentul președinte Google, Eric Schmidt, și fostul director Goldman Sachs, John Whitehead, au fondat o companie numită Planetary Resources a cărei misiune este de a găsi, explora, captura și exploata asteroizii, scrie Business Insider.

„Ce s-ar întâmpla dacă cea mai mare descoperire de resurse naturale nu s-ar fi făcut pe Pământ?”, este întrebarea-slogan a companiei.

Circa 9.000 de asteroizi se află în apropierea planetei noastre. Planetary Resources intenționează să trimită în spațiu nave mai puțin costisitoare care să „exploreze asteroizii și să le determine poziția, compoziția și accesibiltatea resurselor”. În imaginea de mai jos este o schiță a dispozitivului în care vor fi depozitați asteroizii.

Primul pas va fi lansarea unor „exploratori robotici”, precum cel din imaginea de mai jos.

Aceste dispozitive vor selecta cei mai buni candidați pentru exploatare.

Scopul acestui proiect este de a „exploata durabil, atât ecologic cât și economic, resursele din spațiu”, după cum se arată pe pagina web a companiei.

La ora actuală, Planetary Resources se concentrează pe dezvoltarea telescopului Leo, primul produs al companiei.

Telescopul Leo va putea transmite imagini cu suprafața Pământului, dar și imagini din spațiu, în special cu zonele aproape deloc explorate dintre planeta noastră și Soare.

Ulterior, Leo va fi dotat cu rachete astfel încât să poată intercepta asteroizi care trec prin apropierea Pământului. Următorul stadiu al proiectului este atașarea unor capabilități de comunicare prin laser care îi vor permite satelitului să exploreze asteroizi situați la o depărtare mai mare de Terra.

Sursă foto: Business Insider