Prima pagină » Știri politice » Guvernul Ponta propune control financiar fiscal de fond doar o dată la trei ani pentru IMM-uri

Guvernul Ponta propune control financiar fiscal de fond doar o dată la trei ani pentru IMM-uri

Cabinetul Ponta propune, în programul de guvernare, control financiar fiscal de fond o dată la trei ani pentru IMM-uri și aplicarea principiului "o singură dată" în vederea eliminării solicitărilor adresate IMM-urilor de către o institutie publică de a depune documente emise de către alte instituții.

Cabinetul Ponta propune, în programul de guvernare, control financiar fiscal de fond o dată la trei ani pentru IMM-uri și aplicarea principiului „o singură dată” în vederea eliminării solicitărilor adresate IMM-urilor de către o institutie publică de a depune documente emise de către alte instituții.

În documentul depus joi seară la Parlament, sunt menționate o serie de măsuri avute în vedere pentru „sporirea competitivității” economice și „refacerea încrederii” în mediul de afaceri românesc, între acestea numărându-se și accesul crescut la achiziții publice pentru IMM-uri, „stimulat direct prin cadrul de reglementare, favorizând și sistemul de calificare al acestora și simplificarea criteriilor de eligibilitate”.

În programul de guvernare sunt înscrise, de asemenea, efectuarea unui „control financiar fiscal de fond o singură dată la trei ani pentru IMM-uri și aplicarea principiului «o singură dată» în vederea eliminării solicitărilor adresate IMM-urilor de către o instituție publică de a depune documente emise de către alte instituții”.

Relansarea industriei imobiliare și conexe „inclusiv prin introducerea de noi instrumente ca de exemplu obligațiunile garantate cu portofolii de active” reprezintă un alt obiectiv din programul de guvernare.

De asemenea, Guvernul Ponta are în vedere elaborarea și implementarea „Testului IMM” – Impactul asupra IMM-urilor, precum și lansarea unui Program de micro-industrializare.

La același capitol sunt prevăzute promovarea de măsuri pentru reducerea costului creditului dintr-o perspectivă sistemică, creșterea intermedierii financiare prin dezvoltarea unei platforme de scontare, înființarea institutiei mediatorului de credite, introducerea unui registru de creanțe, precum și înființarea de fonduri de risc cu concentrare pe economia României.