Prima pagină » Magazin » STUDIU. Iaurtul crește virilitatea bărbaților

STUDIU. Iaurtul crește virilitatea bărbaților

STUDIU. Iaurtul crește virilitatea bărbaților
Recunoscut pentru beneficiile sale asupra digestiei, iaurtul pare să crească virilitatea bărbaților

Recunoscut pentru beneficiile sale asupra digestiei, iaurtul pare să crească virilitatea bărbaților, după cum arată rezultatele unui studiu recent.

Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology au descoperit, în urma unei cercetări realizate pe cobai, că iaurtul conține anumite substanțe care ajută la sporirea numărului de spermatozoizi, informează Daily Mail.

Testele realizate în laborator au arătat că șoarecii care au fost hrăniți cu iaurt aveau testiculele cu 5% mai mari și cu 15% mai grele decât cele ale cobailor care au fost hrăniți cu mâncare proastă sau obișnuită.

Mai mult, experimentele făcute pentru a evalua obiceiurile de împerechere ale acestor animale au mai arătat că șoarecii hrăniți cu iaurt au reușit să însemineze mai ușor partenerele.

Savanții sunt de părere că rezultatele obținute în laborator ar putea fi aplicate și în cazul subiecților umani. „Nu ne-am dat seama ce îi face pe cobaii de sex masculin să se comporte diferit, dar era clar că, după ce se hrăniseră cu iaurt, purtarea lor era alta. Analizele făcute au arătat că subiecții hrăniți cu iaurt aveau testiculele mai mari, astfel că și numărul de spermatozoizi erau mai mulți”, a declarat Eric Alm, unul dintre coordonatorii cercetării.

Mai mult, și blana cobailor care fuseseră hrăniți cu iaurt devenise mai lucioasă și mai sănătoasă. Din punct de vedere al siluetei, șoarecii de laborator care au mâncat iaurt erau într-o formă fizică mai bună, spre deosebire de cei care nu aveau inclus în meniul zilnic acest aliment.

Oamenii de știință consideră că responsabile pentru aceste efecte sunt probioticele gasite în iaurt. Acestea ar putea interacționa cu celulele organismelor vii, determinând reacțiile menționate mai sus. „Credem că și bărbații ar putea beneficia de pe urma acestor descoperiri”, a indicat Susan Erdman, un alt coordonator.