Unii oameni sunt născuți pentru succes. Un studiu recent, citat de Daily Mail, arată că predispoziția către determinare, socialibilitate sau stabilirea unor ținte depinde de genele fiecăruia. ADN-ul joacă un rol mai important în definirea acestor trăsături decât educația sau anturajul. Luate la un loc, aceste trăsături de personalitate pot face diferența între succes și ratare.
Cercetătorii au apelat la compararea perechilor de gemeni identici, care împart nu doar aceeași educație, ci și același ADN, cu perechile de gemeni care nu sunt identici din punct de vedere genetic, dar au primit aceeași educație. Astfel, poate fi măsurată influența structurii genetice asupra trăsăturilor de personalitate ale indivizilor.
La studiu au luat parte mai bine de 800 de perechi de gemeni. Cercetătorii le-au pus întrebări legate de atitudinea pe care o au asupra vieții, pentru a putea vedea în ce măsură au fost influențați de de educație, respectiv de structura genetică.
Rezultatele au arătat că genele joacă un rol mai important decât modul de viață în formarea individului. Trăsătura de caracter cel mai puternic inluențată de structura ADN-ului este autocontrolul.
Gradul de manifestare al acestor trăsături definește rezultatele acțiunilor noastre. Astfel, o persoană perseverentă are mai multe șanse să-și atingă scopurile decât una care se dă bătută din prima.
Înainte se credea că rolul familiei și al mediului de acasă este vital pentru binele psihologic al oamenilor, însă nici influența geneticii nu este de neglijat.