NOAPTEA MUZEELOR 2012. O linie specială de autobuze va circula sâmbătă, 19 mai, în Capitală

NOAPTEA MUZEELOR 2012. O linie specială de autobuze va circula sâmbătă, 19 mai, în Capitală
Publicat: 18/05/2012, 18:35
Actualizat: 18/05/2012, 20:23

RATB a înființat pentru Noaptea Muzelor 2012 o linie specială de autobuze, care vor circula de sâmbătă, 19 mai, ora 21.00, până duminică la ora 4.00, pe un traseu care include mai multe muzee din București.

Potrivit reprezentanților RATB, autobuzele vor circula pe traseul Palatul Parlamentului – Muzeul Național de Artă Contemporană, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Bulevardul B.P. Hasdeu, strada Vasile Pârvan, Calea Plevnei, strada Mircea Vulcănescu – Muzeul Militar Național, strada Baldovin Pârcălabul, Bulevardul Gării de Nord, Piața Gării de Nord, Calea Griviței, Bulevardul Dacia – Muzeul Literaturii, Piața Romană, Calea Dorobanților – Muzeul Național al Harților și Cărții Vechi, Bulevardele Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Șoseaua Kiseleff – Muzeul Național de Geologie, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Țăranului Român, Piața Victoriei, Calea Victoriei – Muzeul Național George Enescu, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Municipiului și Muzeul Național de Istorie, Splaiul Independenței, Piața Unirii, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Calea Șerban Vodă, Piața Eroii Revoluției – Muzeul Bellu cu întoarcere pe Șoseaua Viilor, strada Dr. Istrate, Parcul Carol – Muzeul Tehnic Național, strada 11 Iunie și Bulevardele Regina Maria, Libertății și Calea 13 Septembrie.

Pe acest traseu, autobuzele vor opri pe Calea 13 Septembrie – la Muzeul Național de Artă Contemporană, pe strada Mircea Vulcănescu – la Muzeul Militar, pe Bulevardul Dacia – la Muzeul Literaturii, în stația Piața Romană, aferentă liniilor 79 și 86, pe Calea Dorobanților, în stația „,Piața Dorobanților_ – pentru Muzeul Național al Harților și Cărții Vechi, au precizat reprezentanții RATB într-un comunicat de presă.

Alte stații vor fi pe Șoseaua Kiseleff, înainte de intrarea în Piața Victoriei – pentru Muzeul Național de Geologie, Muzeul Grigore Antipa și Muzeul Țăranului Român, pe Calea Victoriei, înainte de intersecția cu strada Gh. Manu – pentru Muzeul Național George Enescu, în Piața Revoluției – pentru Muzeul Național de Artă al Romaniei, precum și după intersecțiile cu Bulevardul Regina Elisabeta – pentru Muzeul Municipiului și strada Lipscani – pentru Muzeul Național de Istorie, la Piața Unirii, în stația „,Piața Unirii 1”, în Piața Eroii Revoluției, în dreptul Cimitirului Șerban Vodă, iar pe strada 11 Iunie, în stația „Parcul Carol I” – pentru Muzeul Tehnic Național.

Prețul unei călătorii este de 1,3 lei, iar călătorii care circulă pe linia specială vor putea urca în aceste autobuze numai pe la ușa din față.

Bucureștenii vor putea circula și cu autobuzele celor 23 linii de noapte, care vor face legătura între Piața Unirii și cartierele bucureștene.

Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, în Capitală fiind implicate 27 de instituții, dintre care unele, precum Muzeul Minovici de Artă Veche Apuseană, Biblioteca Națională și Școala Centrală, s-au alăturat în premieră evenimentului, potrivit noapteamuzeelor.ro.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediție și este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care circa 100 sunt din România. Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, coordonând desfășurarea Nopții Muzeelor în țară.

În București, vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de sâmbătă spre duminică parcurgând atât muzee care și-au făcut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au alăturat recent manifestării.

În 2010, intrau în circuitul Nopții Muzeelor Arhivele Naționale ale României, Fundația Löwendal și Centrul Cultural Art Society, urmate, anul trecut, de Muzeul Bellu, Muzeul Național Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, pentru ca la acestă ediție bucureștenii să poată vizita și Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici”, Universitatea Spiru Haret, Școala Centrală și Biblioteca Națională a României (unde vor putea admira expoziția World Press Photo România).

Muzeele care s-au alăturat evenimentului încă de la primele sale ediții își așteaptă și în acest an publicul sunt Muzeul Național al Aviației Române, Muzeul de Artă „Vasile Grigore”, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Geologie, Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, acesta din urmă organizând însă „Dimineața muzeului”, sâmbătă, între orele 9.00 și 14.00, din motive de protejare a patrimoniului.

Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO...
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Hamas: Netanyahu împiedică negocierile / Cele patru condiţii care împiedică acordul
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Este INTERZIS prin lege pentru șoferii care intră în țară. Nu poți circula dacă ai...
Scandalul testelor antidrog. Condițiile în care șoferii pot primi permisul înapoi
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Cea mai caldă lună iunie înregistrată vreodată la nivel global
×