Curry adăugat în dieta zilnică reduce riscul apariției infecțiilor. La această concluzie au ajuns au ajuns cercetătorii americani, care au constatat că acest condiment ajută la întărirea sistemului imunitar.
Savanții sunt de părere că ingredientul, care conține curcumina, o substanță găsită în curry, ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor și a virusurilor, inclusiv împotriva tuberculozei, boală provocată de bacilul Koch, informează Daily Mail.
Curry conține proteine, vitamina A, vitamina C, vitamina B3 și vitamina B3, vitamina B6, fier, zinc și potasiu. În plus, datele cercetării arată că acest condiment conține și substanțe care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. „Problema este că acest ingredient este consumat în cantități reduse.
Inclus în dieta zilnică, curry ar putea întâri sistemul imunitar, iar organismul va avea resurse proprii de refacere atunci când acesta se confruntă cu o infecție”, a declarat prof. Adrian Gombart, de la Universitatea de stat Oregon, coordonatorul studiului.
Savanții precizează că acest condiment conține și antioxidanți, substanțe recunoscute pentru proprietățile lor anticancerigene.