Primarul municipiului Timișoara, Gheorghe Ciuhandu, spune că a votat pentru „ce este mai bine pentru oraș”, susținând că „Timișoara are nevoie de un primar tânar, dinamic, sănătos”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Primarul municipiului Timișoara, Gheorghe Ciuhandu, candidat din partea Uniunii pentru Timiș (FDGR și PNȚCD) la funcția de consilier local, a votat, duminică, la Secția nr. 211 de la centrul Logistic din Timișoara, fiind însoțit de soție, fiu, de cei doi nepoței, de viceprimarul Adrian Orza, candidatul Uniunii pentru Timiș la Primăria Timișoara, și de staff-ul acestuia de campanie.
Ciuhandu a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru „ce este mai bine pentru oraș”.
„Am venit la vot cu gânduri pozitive. Am votat pentru ce-i mai bine pentru oraș, oameni tineri, oameni sănătoși, oameni dinamici, oameni care cunosc problemele. Timișoara are nevoie de un primar tânar, dinamic, sănătos, în primul rând, și care să cunoască și să poată continua ceea ce am început noi cu 16 ani în urmă. Dacă n-aș crede că va fi mai bine, până acum, n-aș fi venit să votez. Cred că va fi mai bine. Sunt fericit, pentru că vreau să-mi recapăt statutul de persoană privată, care e un mare lucru. Lumea nu îl poate aprecia câtă vreme vede pe la televizor numai primari tăind panglici și așa mai departe. Eu n-am fost chiar unul din ăștia, deși în ultima vreme am cam tăiat panglici, dar le-am tăiat pe bune”, a spus Ciuhandu.
El a afirmat că dorește să redevină „o persoană privată”, să se dedice familiei, să își continue activitatea în domeniul privat, să nu mai depindă și să nu fie obiect de dispută și de comentarii în mass-media, „de multe ori răuvoitoare și tendențioase”.
„Ies la pensie cu datoria împlinită, mi-am făcut datoria”, a spus Gheorghe Ciuhandu.
Gheorghe Ciuhandu a anunțat, în aprilie, că nu va mai candida pentru cel de-al cincilea mandat de primar al Timișoarei și că s-a pensionat.
În județul Timiș, sunt așteptați la urne 612.006 cetățeni cu drept de vot, fiind tipărite 2.754.280 de buletine de vot. În județ, au fost organizate 589 de secții de vot, dintre care 212 în municipiul Timișoara și 32 în municipiul Lugoj.