Bărbații arestați în cazul uciderii Larei Șaban, aduși la București pentru testul cu detectorul de minciuni. Trupul tinerei a fost găsit într-o pădure din Năvodari

Bărbații arestați în cazul uciderii Larei Șaban, aduși la București pentru testul cu detectorul de minciuni. Trupul tinerei a fost găsit într-o pădure din Năvodari
Publicat: 15/06/2012, 16:53
Actualizat: 07/06/2018, 01:28

Cei doi bărbați arestați preventiv la Constanța în cazul uciderii Larei Șaban au fost aduși, vineri, la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, din București, pentru a fi supuși testului poligraf, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fratele Larei Șaban, Ghiunal Gilberto Șaban, și prietenul acestuia, George Davidescu, au fost aduși la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru expertiza psihiatrică, dar și pentru a fi supuși testului poligraf. Ei vor efectua în cursul acestei zile testarea poligraf, urmând ca în zilele următoare să fie și expertizați psihiatric, potrivit legii.

Deși rezultatul testului poligraf nu constituie probă în dosarul penal, atât avocații apărării, cât și procurorii, au solicitat efectuarea acestui test. Șaban și Davidescu își susțin în continuare nevinovăția și spun că adevărații vinovați pentru uciderea Larei Șaban ar fi niște cetățeni turci, ei fiind doar martori la crimă.

Gilberto Ghiunal Șaban, fratele Larei Șaban, și complicele său, George Davidescu, sunt acuzați că în 3 mai ar fi dus-o pe tânăra de 27 de ani într-un apartament din centrul municipiului Constanța, unde ar fi omorât-o, lovind-o în cap cu un corp contondent, cel mai probabil un ciocan. Ei sunt acuzați că i-au înfășurat trupul în mai mulți saci din plastic de diferite grosimi, l-au legat cu bandă adezivă și apoi l-au transportat într-o lizieră aflată între localitățile Lumina și Năvodari.

Cei doi au fost arestați preventiv, în 29 mai, pentru omor calificat și deosebit de grav, în cazul lui Gilberto Șaban, respectiv, omor deosebit de grav în cel al lui George Davidescu.

În instanță, Șaban și Davidescu au declarat că nu ar fi autorii crimei, ci doar au fost martori la producerea ei, tânăra fiind, de fapt, ucisă de doi cetățeni turci, care, ulterior, i-ar fi silit pe aceștia să-i transporte trupul în liziera în care a și fost găsit.

Conform avocatului lui Șaban, Ghiulfer Ismail, cei doi spun că ar fi dus-o pe Lara în apartamentul în care a fost omorâtă la solicitarea cetățenilor turci, care ar fi avut de vorbit cu ea. Discuția ar fi avut loc pe holul locuinței, în timp ce inculpații se aflau în dormitor, iar la un moment dat ar fi auzit o bufnitură și apoi ar fi găsit-o pe Lara Șaban într-o baltă de sânge. Ei susțin că ar fi fost amenințați cu moartea și cu uciderea familiilor lor, mai întâi în apartamentul în care a fost comisă crima, de către doi cetățeni turci, iar apoi, când au dus trupul victimei în liziera dintre Năvodari și Lumina, au fost urmăriți de patru cetățeni turci, care i-ar fi amenințat din nou.

Între timp, la Judecătoria Constanța a început și procesul privind custodia copilului Larei Șaban, Alia, în vârstă de trei ani, rămas deocamdată în grija bunicii materne. Atât bunica, Elvie Ghilbidan, cât și bărbatul care apare în acte că ar fi tatăl copilului, Ekrem Arda, se judecă pentru a primi custodia fetiței, dar și bunurile, în valoare de câteva sute de mii de euro, pe care aceasta le-a moștenit la moartea mamei.

La primul termen de judecată, care a avut loc joi, magistrații constănțeni au dispus declinarea dosarului către Tribunalul București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
O listă de cumpărături veche de milenii, găsită pe o tăbliță cu scris cuneiform