Cine sunt cele cinci judecătoare care l-au condamnat pe Adrian Năstase în dosarul de corupție Trofeul Calității

Cine sunt cele cinci judecătoare care l-au condamnat pe Adrian Năstase în dosarul de corupție Trofeul Calității
Publicat: 21/06/2012, 12:44
Actualizat: 18/03/2013, 14:01

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de judecătoarele Livia Stanciu (președinta Curții Supreme), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrașcu și Ioana Alina Ilie. Livia Stanciu este magistrat de 32 de ani și conduce Curtea Supremă din 2010. Judecătoarea Sofica Dumitrașcu l-a achitat pe Năstase în dosarul Mătușa Tamara și în 2006 l-a eliberat pe Omar Hayssam. Magistratul Maricela Cobzariu susține în CV-ul oficial că înainte să devină judecător a lucrat ca redactor.

Completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase în unanimitate a fost format din judecatoarele Livia Stanciu (președinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrașcu și Ioana Alina Ilie. Procurorul de ședință, adică reprezentantul DNA, a fost Elena Matieșescu. Adrian Năstase și ceilalți co-inculpați au fost apărați în instanță de o echipă de avocați formată din Lucian Bolcaș, Ion Cazacu, Viorel Roș, Gabriela Ghiță, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina și Gheorghiță Mateuț.

Judecătoarea Livia Doina Stanciu este cea care a condus completul de judecată. Livia Stanciu este și președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2010. În perioada 2004-2010, a activat ca judecător al ICCJ la Secția Penală pe care a și condus-o intre 2007-2008. În perioada 1994-2004, a fost judecător la Tribunalul Galați și la Curtea de Apel Galați. Timp de 14 ani, in perioada 1980 – 1994, Livia Stanciu a activat ca și procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Vezi aici CV-ul președintelui ICCJ.

Presa a relatat că Livia Stanciu a prezidat completul de judecată care a decis cercetarea în libertate a doi șefi de servicii secrete și a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău.

Magistratul Maricela Cobzariu a fost promovată la Curtea Supremă în decembrie 2011, după ce anterior a activat ca judecător la Tribunalul Bacău. In CV-ul publicat pe site-ul http://www.membricsm.ro, in 2011 Maricela Cobzariu a precizat că înainte sa fie judecator a muncit ca jurnalist. Magistratul Maricela Cobzariu a precizat ca a lucrat pentru Editura Bir-Contact și Nord Contact Roman SRL. În CV judecătoarea mai precizează că a studiat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu unde a obținut o diploma universitară de jurist. Judecătoarea Cobzariu este și doctorand în Drept Internațional Public la Institutul de Istorie, Stat și Drept al Academie de Științe a Moldovei. Vezi aici CV-ul judecătoarei Cobzariu.

Judecatoarea Sofica Dumitrașcu a promovat la Curtea Supremă în 2009. Sofica Dumitrașcu a făcut parte din completul care, în decembrie 2011, a dispus achitarea lui Adrian Năstase în dosarul Mătușa Tamara. Dumitrașcu este judecatoarea care, în 2006, l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat în final, în lipsă, la 20 de ani de detenție, pentru implicare în răpirea a trei reporteri la Bagdad.

Presa a relatat că, în anul 2000, Sofica Dumitrașcu a decis eliberarea din arest a kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani. În urma scandalului iscat dupa decizie, Sofica Dumitrașcu a părăsit magistratura și, până în 2005, a activat ca avocat. Din 2005 până în 2009 a fost judecător la Curtea de Apel București.

Judecatoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Supremă în decembrie 2011. Anterior a fost judecător la Curtea de Apel București, Tribunalul Bucuresti, Judecătoria Sector 3 si Judecătoria Brașov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspecția Judiciară a CSM.

Judecatoarea Florentina Dragomir a promovat la Curtea Suprema in 2011. Din 2009 pana în 2011, a activat ca judecător la Curtea de Apel București. Anterior a fost procuror la Parchetul General. Aici a detinut si functia de inspector general in cadrul Directiei Inspectie Judiciara a CSM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă regulile ITP. Vehiculele trebuie inspectate în fiecare an
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Directorul general al Telegram, arestat în Franța