Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de judecătoarele Livia Stanciu (președinta Curții Supreme), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrașcu și Ioana Alina Ilie. Livia Stanciu este magistrat de 32 de ani și conduce Curtea Supremă din 2010. Judecătoarea Sofica Dumitrașcu l-a achitat pe Năstase în dosarul Mătușa Tamara și în 2006 l-a eliberat pe Omar Hayssam. Magistratul Maricela Cobzariu susține în CV-ul oficial că înainte să devină judecător a lucrat ca redactor.
Completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase în unanimitate a fost format din judecatoarele Livia Stanciu (președinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrașcu și Ioana Alina Ilie. Procurorul de ședință, adică reprezentantul DNA, a fost Elena Matieșescu. Adrian Năstase și ceilalți co-inculpați au fost apărați în instanță de o echipă de avocați formată din Lucian Bolcaș, Ion Cazacu, Viorel Roș, Gabriela Ghiță, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina și Gheorghiță Mateuț.
Judecătoarea Livia Doina Stanciu este cea care a condus completul de judecată. Livia Stanciu este și președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2010. În perioada 2004-2010, a activat ca judecător al ICCJ la Secția Penală pe care a și condus-o intre 2007-2008. În perioada 1994-2004, a fost judecător la Tribunalul Galați și la Curtea de Apel Galați. Timp de 14 ani, in perioada 1980 – 1994, Livia Stanciu a activat ca și procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Vezi aici CV-ul președintelui ICCJ.
Presa a relatat că Livia Stanciu a prezidat completul de judecată care a decis cercetarea în libertate a doi șefi de servicii secrete și a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău.
Magistratul Maricela Cobzariu a fost promovată la Curtea Supremă în decembrie 2011, după ce anterior a activat ca judecător la Tribunalul Bacău. In CV-ul publicat pe site-ul http://www.membricsm.ro, in 2011 Maricela Cobzariu a precizat că înainte sa fie judecator a muncit ca jurnalist. Magistratul Maricela Cobzariu a precizat ca a lucrat pentru Editura Bir-Contact și Nord Contact Roman SRL. În CV judecătoarea mai precizează că a studiat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu unde a obținut o diploma universitară de jurist. Judecătoarea Cobzariu este și doctorand în Drept Internațional Public la Institutul de Istorie, Stat și Drept al Academie de Științe a Moldovei. Vezi aici CV-ul judecătoarei Cobzariu.
Judecatoarea Sofica Dumitrașcu a promovat la Curtea Supremă în 2009. Sofica Dumitrașcu a făcut parte din completul care, în decembrie 2011, a dispus achitarea lui Adrian Năstase în dosarul Mătușa Tamara. Dumitrașcu este judecatoarea care, în 2006, l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat în final, în lipsă, la 20 de ani de detenție, pentru implicare în răpirea a trei reporteri la Bagdad.
Presa a relatat că, în anul 2000, Sofica Dumitrașcu a decis eliberarea din arest a kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani. În urma scandalului iscat dupa decizie, Sofica Dumitrașcu a părăsit magistratura și, până în 2005, a activat ca avocat. Din 2005 până în 2009 a fost judecător la Curtea de Apel București.
Judecatoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Supremă în decembrie 2011. Anterior a fost judecător la Curtea de Apel București, Tribunalul Bucuresti, Judecătoria Sector 3 si Judecătoria Brașov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspecția Judiciară a CSM.
Judecatoarea Florentina Dragomir a promovat la Curtea Suprema in 2011. Din 2009 pana în 2011, a activat ca judecător la Curtea de Apel București. Anterior a fost procuror la Parchetul General. Aici a detinut si functia de inspector general in cadrul Directiei Inspectie Judiciara a CSM.