Prima pagină » Magazin » Sute de persoane au pozat goale pentru a marca deschiderea noului sezon al Operei din Munchen. GALERIE FOTO

Sute de persoane au pozat goale pentru a marca deschiderea noului sezon al Operei din Munchen. GALERIE FOTO

Aproximativ 1.700 de persoane au pozat nud pentru a marca noul sezon de vară al Operei din Munchen

Aproximativ 1.700 de persoane au pozat nud într-o piață din Germania, în cadrul unui eveniment care a devenit operă de artă. Fotograful Spencer Tunick a reușit să convingă sute de persoane să pozeze dezbrăcate pentru a marca deschiderea noului sezon al Operei din Munchen, informează mirror.co.uk.

Voluntarii, ale căror trupuri au fost pictate în roșu sau auriu, au fost aliniați astfel încât să formeze niște dungi de fotograful american, care a dorit astfel să reinterpreteze o scenă din „Inelul Nibelungilor” de Richard Wagner.

Instalația de artă, realizată în Max-Joseph Platz din Munchen, are rolul de a marca deschiderea sezonului de vară al Bayerische Staatsoper.

„Instalațiile lui Tunick implică zeci, sute sau mii de voluntari; iar fotografiile sale sunt mărturii ale acestor evenimente”, au spus oficialii operei.

„Aceste mase de oameni, care nu exprimă sexualitate, devin lucruri abstracte care provoacă sau reconfigurează concepțiile despre nuditate și viață privată”, au mai spus aceștia.

Tunick a început să facă fotografii cu nuduri în locuri publice în timpul unei vizite la Londra, în 1986. Dar abia în 1994 a început să organizeze regulat adunări de oameni care să accepte să pozeze goi în locuri celebre.

De atunci, el a realizat peste 75 de astfel de instalații, în locuri diverse, precum Sydney Opera House, Marea Moartă și Barcelona.

Cea mai mare instalație a fost realizată în Mexic, în urmă cu cinci ani, când 18.000 de oameni au pozat în piața principală din Mexico City.

„Pentru mine, nuditatea este ca o materie primă… alți artiști folosesc uleiul sau lutul. Îmi place că, în masă, nuditatea poate fi transformată într-un număr infinit de forme și lucruri abtracte, în timp ce peisajul pe care îl aleg, rural, urban, în interior, este ca o pânză”, spune Tunick.