Ce a făcut Boc în prima zi de muncă

Ce a făcut Boc în prima zi de muncă
Publicat: 25/06/2012, 16:36
Actualizat: 25/06/2012, 16:36

Primarul Emil Boc și-a intrat în pâine, luni, începând oficial activitatea în Primărie. El s-a reîntors după trei ani și șase luni. În prima zi și-a luat în primire biroul, care între timp a fost modernizat, a avut ședințe cu directorii și a hrănit broaștele țestoase din biroul său.

Programul în Primăria Cluj-Napoca începe la ora 8.00. E luni, prima zi a săptămânii, iar primarul Emil Boc își face apariția cu un sfert de oră mai devreme.

Sursa: Mediafax//Raul Stef

Tânăra de la cabinetul primarului nu l-a prins pe Boc în primele sale două mandate și are emoții când edilul îi cere să îi sune pe cei doi viceprimari aleși, Gheorghe Șurubaru și Horvath Anna, și să îi invite la o scurtă întâlnire în biroul său, iar pe directori și șefii de servicii să îi cheme pentru ora 8.15 la o ședință în Sala de Sticlă.

În schimb, ofițerul de serviciu de la cabinetul primarului, Pavel Boțoc, care lucrează în Primărie de pe vremea lui Gheorghe Funar, îl salută pe primar ca pe o veche cunoștință.

Biroul primarului este mare, modern, răcoros, spațios, cu mobilă nouă. Nu era așa când a părăsit Primăria, în ianuarie 2009. L-a modernizat fostul primar Apostu, care a lăsat neatins acvariul cu cele două țestoase pe care Emil Boc le-a primit cadou de la fiicele sale în primul mandat.

„E un birou modernizat, care arată mult mai bine decât l-am lăsat când am plecat la București. Broscuțele sunt bucuroase, cred că îmi recunosc vocea și se agită în acvariu. Au crescut și sunt sănătoase, se vede că primarii de după mine și angajații Primăriei au avut grijă de ele. Eu aveam grijă să las mici sume de bani pentru hrana țestoaselor, iar acum, că m-am întors, voi reîncepe să le hrănesc cu peștișorii de zi cu zi”, a declarat primarul Clujului.

Sursa: Mediafax//Raul Stef

Emil Boc și-a adus două căni pe care scrie „Cluj-Napoca”, din care să bea ceai, și le așează pe birou, la vedere. Abia în zilele următoare își va personaliza biroul. Calculatorul de pe masă nu funcționează încă, iar Boc așteaptă pe cineva de la serviciul IT să îi dea o parolă. Până atunci este nevoit să se folosească de iPad-ul personal care îi este la îndemână.

Primarul se instalează la birou și își trece pe o foaie prioritățile pe care urmează să le comunice directorilor și celor doi viceprimari, printre care se numără accesarea fondurile europene, finalizarea liniei de tramvai, Sala Polivalentă, ale cărei lucrări sunt blocate în instanță, continuarea parking-urilor supraterane, a licitațiilor pentru diverse proiecte, cum este sediul viitoarei Filarmonici „Transilvania”.

„Luni dimineață, în prima zi în care mi-am început, oficial, activitatea în Primărie, am programate o ședință cu directorii instituției, participarea la Facultatea de Litere la deschiderea unei școli de vară, după care mă întorc în Primărie și voi avea discuții individuale cu fiecare director și șef de serviciu pentru a le cunoaște problemele. Și să stabilesc prioritățile. Este un program de reacomodare”, a spus Boc.

Pentru zilele următoare, Boc se pregătește să țină audiențele maraton, în condițiile în care are deja 22 de clujeni înscriși pe listă, care au probleme diverse și care cred că doar primarul este în măsură să le rezolve. A mai ținut astfel de audiențe și în 2004, când a fost ales prima dată în funcție.

„Eu am un mare avantaj acum. Primăria Cluj-Napoca nu este o necunoscută pentru mine. Știu din primul moment ce să cer direcției financiare și celei de resurse umane, cum să capacitez funcționarii să dea ce este mai bun din ei pentru clujeni și pentru oraș”, mai spune Emil Boc.

Angajații sosesc rând pe rând în Primărie, curioși să vadă cum vor lucra cu noul primar.

„Eu am venit în Primărie în 1994, pe vremea lui Funar. Era greu, dacă nu erai «funariot» nu prea erai băgat în seamă. Trebuia să taci și să execuți. Cu Boc a fost altceva, alt aluat, era deschis, popular, te asculta. Realmente, în primul lui mandat a fost o plăcere să lucrez cu el. Iar acum nu pot decât să mă bucur că s-a întors în Primărie. Aici era locul lui de la început, nu la București”, spune unul dintre veteranii Primăriei.

Emil Boc a fost primar al Clujului din 2004, când a câștigat alegerile în fața lui Gheorghe Funar. Mandatul său a fost reînnoit la alegerile locale din vara anului 2008, cu un scor foarte bun. Președintele Băsescu menționa, cu acea ocazie, că toți politicienii și analiștii care l-au criticat și au râs de Boc pentru că ar fi „trompeta” sau „marioneta” șefului statului ar trebui să îi ceară scuze primarului Clujului, după scorul electoral obținut de acesta.

La finele anului 2008, Boc a devenit premier, iar în luna aprilie a acestui an, după demisia de la șefia Executivului, și-a anunțat candidatura la Primăria Cluj-Napoca.

La alegerile din 10 iunie, seara, unele exit poll-uri îl indicau pe Marius Nicoară (USL) câștigător al alegerilor pentru Primăria Cluj-Napoca.

Întrucât rezultatele altor exit-poll-uri arătau o diferență „la mustață” între Emil Boc și Marius Nicoară, noaptea de după scrutin a fost una albă pentru democrat-liberalii clujeni, una în care s-au făcut numărători paralele, dar nu și declarații, care au fost amânate – ca și șampania – până la anunțarea rezultatelor finale.

Potrivit datelor finale ale BEJ Cluj, Emil Boc a redevenit primar al Clujului cu 53.674 de voturi (40,61%), în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a obținut 52.251 de voturi (39,53%), diferența dintre cei doi fiind astfel de 1.423 voturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ea este Silvia Coman, medicul erou care a luptat până în ultima clipă. O boală...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Alianţa lui Viktor Orban şi-a ales preşedintele pentru noul grup din Parlamentul European. Cine preia...
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Timur, autointitulat Sabia Islamului. Marele cuceritor turco-mongol
×