Prima pagină » Știri » REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cele mai bune 10 licee din județul Cluj după afișarea notelor la BAC

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cele mai bune 10 licee din județul Cluj după afișarea notelor la BAC

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cele mai bune 10 licee din județul Cluj după afișarea notelor la BAC
În urma afișării REZULTATELOR la BACALAUREAT 2012, înainte de soluționarea CONTESTAȚIILOR în opt dintre cele 66 de licee din județul Cluj s-a înregistrat o rată de promovare de peste 90%

În urma afișării REZULTATELOR la BACALAUREAT 2012, înainte de soluționarea CONTESTAȚIILOR în opt dintre cele 66 de licee din județul Cluj s-a înregistrat o rată de promovare de peste 90%. Contestațiile au putut fi depuse, luni, 9 iulie, între orele 8:00 – 12:00, iar  REZULTATELOR FINALE la BAC 2012 urmează să fie făcute publice pe data de 13 iulie.

gândul vă prezintă topul celor mai bune licee din județul Cluj, în urma afișării rezultatelor pe site-ul EDU.RO, după RATA DE PROMOVARE obținută de liceeni la BAC 2012.

În trei dintre cele 66 de unități de învățământ din Cluj a înregistrat doar câte un singur elev care nu a promovat examenul de BACALAUREAT 2012. Este cazul Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai”, al Colegiului Național „Emil Racoviță” și al Liceului Teoretic Baptist „Emanuel”.

Cea mai mare rată de promovare, de 99,20%, a fost înregistrată la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” din orașul Cluj-Napoca. Astfel, dintre cei 125 de liceeni care s-au înscris la probele din cadrul examenului de BACALAUREAT 2012, un singur candidat a fost respins. Cea mai mică medie obținută de către un elev al acestui liceu la sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat a fost 6,50.

Aici trei eleve au reușit să obțină, în urma susținerii probelor, media 10. Două dintre ele au absolvit liceul la specializarea Științe Sociale, iar cea de-a treia a absolvit specilizarea Filologie. Alți 68 de elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai”au obținut medii peste 9.

Pe locul al doilea în topul celor mai bune licee din județul Cluj se află Colegiul Național „Emil Racoviță” unde rata de promovare a fost de 98,73%, un singur candidat dintre cei 79 înscriși la probele din cadrul examenului de BACALAUREAT 2012 fiind respins.

Cea mai mare medie obținută în urma susținerii probelor examenului a fost 9,81, ea fiind obținută de către o absolventă a profilului Matematică-Informatică. În urma afișării rezultatelor pe EDU.RO, 40 de absolvenți ai acestui liceu au obținut medii peste 9.

Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Cluj-Napoca se află pe locul al treilea în clasament cu o rată de promovare de 98,15%. Aici au fost înscriși la examenul de BACALAUREAT 2012 54 de elevi. Cea mai mare medie obținută de către un elev al acestui liceu la sesiunea iunie-iulie a examenului a fost 9,83. Această medie a fost obținută de către o elevă absolventă a specializării Teologie Baptistă.

În cazul Liceului Teologic Baptist „Emanuel” s-au înregistrat 19 medii peste 9.

Tot în topul celor mai bune licee din județul Cluj, pe locul al patrulea, se găsește și Liceul Teoretic „Avram Iancu”, aici înregistrându-se o rată de promovare de 96,40%. Dintre cei 111 liceeni înscriși la BAC 2012, 107 au obținut medii de trecere.

Patru liceeni de la specializarea Filologie au obținut media 9,83, cea mai mare medie înregistrată în cazul liceului lor. Tot în aceeași unitate de învățământ s-au înregistrat, în total, 44 de medii peste 9 și o medie de 9. Cea mai mică medie de trecere obținută de către un elev al acestui liceu a fost de 6,18.

Pe locul cinci în top se află Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, la nivelul său înregistrându-se o rată de promovare de 95,80%. O singură absolventă a specializării Filologie a reușit să obțină media 10 în urma susținerii probelor examenului de bacalaureat.

Alți 41 de elevi dintre cei 119 înscriși la BAC 2012 au obținut medii peste 9, iar cea mai mică medie de trecere a fost obținută de către o elevă de la specializarea Filologie, mai exact 6,40.

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda se află și el printre cele mai bune licee din județul Cluj ocupând locul al șaselea cu o rată de promovare de 94,96%. Aici s-au înscris pentru susținerea probelor de la BAC 2012 119 elevi dintre care 113 au promovat.

Cea mai mare medie, mai exact 9,80, a fost obținută de către o absolventă a specializării Științe Sociale. În total 27 de elevi au obținut note peste 9, iar alți 52 de liceeni au obținut note peste 8. Un singur elev a obținut media 8 în urma susținerii probelor examenului de bacalaureat.

Pe locul al șaptelea în topul celor mai bune licee din județul Cluj se află Colegiul Național „George Barițiu” unde rata de promovare a examenului de BACALAUREAT 2012 a fost de 93,94%. Aici doar șase dintre cei 99 de elevi înscriși nu au promovat.

O elevă care a absolvit specializarea Filologie a obținut cea mai mare medie înregistrată la nivelul acestui liceu, mai exact 9,91. Ea a obținut nota 10 la probele scrise de istorie și de sociologie. În total, 27 de liceeni au obținut medii peste 9 și un elev a obținut media 9 în urma susținerii probelor examenului de BACALAUREAT 2012.

Colegiul Național „George Coșbuc” se află, la rândul său, pe locul opt în top înregistrând o rată de promovare de 92,13%. Astfel, dintre cei 127 de elevi înscriși la BAC 2012 117 au promovat. Cea mai mare medie obținută de către una dintre elevele acestui liceu a fost de 9,90. Absolventa specializării Științe Sociale a reușit să ia nota 10 atât la proba scrisă de limba și literatura română, cât și la proba scrisă de istorie.

În total, 39 de elevi ai acestui liceu au obținut medii peste 9 și doi elevi au obținut media 9 în urma susținerii examenului de BACALAUREAT 2012. Cea mai mică medie de trecere obținută în cadrul acestui liceu a fost 6,26, la specializarea Științe Sociale.

Pe locul nouă în top 10 cele mai bune licee din județul Cluj se află Liceul Teoretic „Lucian Blaga” unde rata de promovare a examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2012 a fost de 89,41%. Dintre cei 85 de elevi înscriși la BAC 2012, 76 au promovat, restul obținând medii mai mici de 6.

Cea mai mare medie a fost obținută de către o elevă absolventă a specializării Filologie, mai exact 9,55. Alți 11 elevi au obținut și ei medii peste 9 la examenul de bacalaureat. Cea mai mică medie de trecere obținută de către un elev al acestei unități de învățământ a fost 6,23, ea fiind înregistrată în cazul unui absolvent al specializării Matematică-Informatică.

Ultimul loc al clasamentului este ocupat de către Liceul Teologic Unitarian „Janos Zsigmond” din Cluj-Napoca unde rata de promovare la BAC 2012 a fost de 86,36%. Media 9,82, cea mai mare înregistrată la nivelul acestui liceu, a fost obținută la specializarea Teologie Unitariană. În total s-au înregistrat șapte medii peste 9 și 13 medii peste 8.

Citește și