Băsescu la mitingul de la Iași: Sunt convins că între țară și partide românii vor alege țara

Băsescu la mitingul de la Iași: Sunt convins că între țară și partide românii vor alege țara
Publicat: 21/07/2012, 14:17
Actualizat: 07/06/2014, 02:50

Președintele suspendat, Traian Băsescu, le-a spus, sâmbătă, participanților la mitingul de la Iași, că este convins că în 29 iulie „poporul român va da o lecție teribilă clasei politice”, respectiv „salvarea României” și că între țară și partide românii vor alege țara.

Traian Băsescu le-a spus celor peste 10.000 de participanți la mitingul din Piața Palatului Culturii din Iași că foarte mulți, precum Crin Antonescu, Victor Ponta, parlamentari, între care ieșeanul Relu Fenechiu, au afirmat că Uniunea Europeană trebuie să nu se bage „în treburile noastre”.

„Păi noi ne-am băgat în UE, iar UE e un club de state care respectă niște valori. Iar valorile democrației, valorile statului de drept sunt esențiale pentru a fi parte a aceste familii. De aceea, putem circula liber în UE, de aceea putem munci în UE, de aceea ni se dau subvenții la agricultură, de aceea ni se dau bani să construim autostrăzi. Iar atunci când nu respecți regulile statului de drept nici circulația liberă, nici banii nu mai sunt garantați”, a spus Băsescu.

El a susținut că aceia care l-au suspendat au crezut că dacă este un președinte la mijlocul celui de-al doilea mandat sondajele sunt valabile și la referendum.

„Aș vrea să vă asigur de un lucru: nu sunt valabile, pentru că romanii își vor apăra țara și demnitatea și, de ce nu, și președintele”, a susținut Băsescu.

Traian Băsescu a arătat că în ultimii ani „una din spaimele infractorilor din politică a fost justiția”, iar ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani îi înspăimântă, realizând că toți, pas cu pas, unul câte unul, vor veni să răspundă în fața legii.

Băsescu a menționat că Corneliu Iacobov „e bine parcat la Rahova”, Sorin Ovidiu Vîntu „e coleg cu el”, un alt coleg este Ioan Avram Mureșan, care „va gândi vreo 7 ani cum s-a jucat cu rezervele statului”, iar fostul premier Adrian Năstase „nu s-a jenat să meargă să le fie coleg”.

„Marea problemă este că vor veni și mulți alții, pentru că marele meu obiectiv a fost independența justiției. (…) Am numit la Parchet, la DNA, magistrați cinstiți, care iubesc legea și acest lucru îi înspăimântă pe useliști cel mai tare. Ei vor să redobândească controlul asupra justiției. Iar voi pe 29 le veți spune: «Nu, asta nu se poate, domnule șef»”, le-a mai spus Traian Băsescu participanților la miting.

El a amintit că, în 2009, 85% din români au votat că vor Parlament unicameral și 300 de parlamentari.

„A fost referendum validat de Curtea Constituțională. Sigur că da, parlamentarii au refuzat punerea în aplicare a acelui referendum pe care l-a cerut poporul. Astăzi, Parlamentul a stabilit un alt referendum, de data aceasta să întrebe poporul despre suspendarea președintelui. Când au fost cinstiți crezând în referendum? (…) Eu cred că nu vor fi niciodată cinstiți pentru că ce se trage din comuniști face cum au făcut comuniștii exact pe 29 iulie 1947, adică au scos partidele democratice, atunci PNȚCD, în afara legii. Ei ar vrea să scoată democrația în afara legii, iar noi toți o să le spunem «Nu»”, a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu și-a exprimat convingerea că „poporul român va da o lecție teribilă clasei politice în 29 iulie, iar asta va fi salvarea României”.

„România are șansa unică: șansa ca poporul ei să vină pe 29 și să restabilească statul de drept și să reintroducă România între statele europene. Sunt convins că între țară și partide românii vor alege țara. Voi sunteți aici stăpâni, nu partidele”, le-a mai spus președintele suspendat participanților.

„Dragi români, vă spun la revedere, ne vedem pe 29, mergeți la urne, spuneți «Nu» și salvați țara de la izolare”, a mai spus Băsescu.

La final, doi tineri au adus „flacăra democrației” aprinsă săptămâna trecută la mitingul de la Cluj și care a fost purtată până la Iași.

„Sunt convins că românii vor ține aprinsă prin votul lor flacăra democrației, spuneți «Nu» loviturii de stat”, i-a îndemnat Băsescu pe oameni, precizând că în continuare flacăra va fi purtată până la București, la ultimul miting organizat pentru susținerea sa.

După ce a coborât de pe podiumul din mijlocul mulțimii, Traian Băsescu a urcat pe scena din piață, de unde vorbiseră liderii PDL, spunându-le oamenilor că vrea să îi vadă și de acolo și îndemnându-i din nou să meargă la vot. El a coborât și a făcut o baie de mulțime, apoi a plecat spre hotrelul unde este cazat, însoțit de câteva sute de oameni.

În timpul discursului președintelui suspendat, zeci de simpatizanți ai USL aflați lângă clădirea Prefecturii au început să scandeze „Jos Băsescu”, însă aceștia au fost acoperiți de scandările susținătorilor lui Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO...
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu...
„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit...
SURSE: cum se modifică OUG 84 - antidrog. INML susţine că termenul de 72 de...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ea este Silvia Coman, medicul erou care a luptat până în ultima clipă. O boală...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Dacia lucrează la un nou model. Acesta va înlocui un BEST SELLER ce a dominat...
Hamas: Netanyahu împiedică negocierile / Cele patru condiţii care împiedică acordul
Imagini DE ARHIVĂ cu valurile de CĂLDURĂ de pe vremuri
Cod Rutier 2024. Șoferii iertați după 72 de ore. Poliția nu mai are dreptul să...
Vestea serii despre Florin Piersic. Îți dau lacrimile
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și...
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii...
Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un...
Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu...
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât...
Timur, autointitulat Sabia Islamului. Marele cuceritor turco-mongol
×