Prima pagină » Economic » De ce pariază miliardarul american Warren Buffet pe revenirea pieței imobiliare din SUA

De ce pariază miliardarul american Warren Buffet pe revenirea pieței imobiliare din SUA

De ce pariază miliardarul american Warren Buffet pe revenirea pieței imobiliare din SUA
Al treilea cel mai bogat om din lume, miliardarul Warren Buffett care la vârsta de 81 de ani are o avere estimată la circa 45,9 miliarde de dolari, dar și alți investitori americani pariază în această perioadă pe reverirea pieței imobiliare din Statele Unite ale Americii.

Al treilea cel mai bogat om din lume, miliardarul Warren Buffett care la vârsta de 81 de ani are o avere estimată la circa 45,9 miliarde de dolari, dar și alți investitori americani pariază în această perioadă pe reverirea pieței imobiliare din Statele Unite ale Americii, informează Wall Street Journal.

În ultimul timp, au apărut pe piața imobiliară americană mai multe elemente care sugerează revenirea acestui sector al economiei, printre care se numără stocul de noi imobile, numărul caselor scoase la vânzare fiind cel mai mic din ultimele cinci decenii, creșterea prețurilor ajustate sezonier cu 0,9% și impusul favorabil și deosebit de important pentru evoluția prețurilor locuințelor.

O situație similară a fost înregistrată și în urmă cu un an și jumătare atunci când prețurile au crescut pe piața imobiliară ca apoi să scadă din nou, situația economică devenind și mai dificilă. Acum însă nu se va mai întâmpla același lucru, după cum notează jurnaliștii de la Wall Street Journal.

În mod tradițional, pentru a observa evoluția pieței imobiliare se face o comparație între prețurile de vânzare ale locuințelor și chiriile cerute de către proprietari. Astfel, în momentul de față, chiriile au ajuns la un nivel asemănător celui din anul 1998, sau din anul 2001, în funcție de indicele urmărit, deci la valoarea dinaintea boom-ului imobiliar din Statele Unite ale Americii.

Investitorii pot profita de pe urma revenirii pieței imobiliare americane în două moduri. Unii se axează pe construcția de noi locuințe, cum ar fi cei de la KB Home și cei de la Lennar, iar alții investesc în apartamente și în spații de depozitare care pot fi închiriate pe o perioadă scurtă de timp pentru că în cazul acestora pot mări rapid chiriile pe măsură ce economia își revine.

 

 

 

 

Citește și