Cercetătorii britanici au găsit o soluție pentru a face ciocolata mai sănătoasă, dar la fel de cremoasă, ei înlocuind cu suc de fructe o parte din grăsimile conținute de ciocolată, informează Daily Mail.
Specialiștii au pus picături minuscule de suc de merișor și portocale în locul a 50% din grăsimile din lapte și unt de cacao conținute în ciocolată simplă, neagră și albă. Ei admit că produsul final va avea un gust fructat, dar spun că există posibiltatea de a folosi, în loc de suc, apă și o cantitate mică de acid ascorbic (Vitamina C) pentru a păstra gustul specific ciocolatei.
„Toată lumea iubește ciocolata, dar, din păcate, ea conține un procent mare de grăsime”, a explicat Stefan Bon, cercetător la Universitatea Warwick din Marea Britanie. Bon a subliniat că tocmai grăsimea este cea care conferă ciocolatei proprietățile pe care oamenii le apreciază cel mai mult: textura moale, modul în care se topește în gură și sunetul pe care îl face atunci când este ruptă cu mâna.
„Am găsit o modalitate de a păstra toate aceste proprietăți, înlocuind grăsimile cu suc de fructe. Studiul nostru este doar primul pas în crearea unei ciocolate mai sănătoase – este o tehnică nouă, care sperăm să fie adoptată de industria alimentară pentru a obține tablete de ciocolată mai gustoase, cu un conținut scăzut de grăsimi”, a mai declarat Stefan Bon.
(Otilia Doboș)