Cine repară autostrada Timișoara-Arad, unde asfaltul s-a surpat la mai puțin de 8 luni de la inaugurare. Când vor fi ridicate restricțiile

Cine repară autostrada Timișoara-Arad, unde asfaltul s-a surpat la mai puțin de 8 luni de la inaugurare. Când vor fi ridicate restricțiile
Publicat: 22/08/2012, 21:59
Actualizat: 08/07/2016, 04:06

Constructorii autostrăzii Timișoara-Arad (32,3 km)- asocierea formată din spaniolii de la FCC Construccion și italienii de la Astaldi – au asigurat, „în mod verbal”, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) că până pe 30 septembrie nu numai că vor remedia denivelările apărute în ultima perioadă pe acest segment, ci și că vor termina lucrările nefinalizate încă.

La mai puțin de opt luni de la deschiderea circulației pe Timișoara-Arad – care este încă nefinalizată – asfaltul s-a surpat la îmbinările podețelor din cauza infiltrațiilor de apă.

Reparațiile vor fi făcute pe banii constructorilor, care nu vor fi penalizați.

Astfel că românii ar putea circula, de la începutul lunii octombrie, cu o viteză maximă de 130 de km la oră pe autostrada Timișoara-Arad.

„Reparațiile (la autostrada Timișoara-Arad – n.red.) vor fi executate de către constructori, pe banii lor. Pe 30 septembrie ar trebui să se ridice restricțiile de viteză și să putem circula cu 130 de km la oră. Data de 30 septembrie este termenul înaintat, în mod verbal, de către constructori – asocierea JV FCC Construccion SA Astaldi SPA București – ca termen pentru recepția la terminarea lucrărilor. Așteptăm să primim acest angajament și oficial, în scris. Este nevoie de accelerarea lucrărilor”, au declarat pentru gândul reprezentanți ai Regionalei Timișoara a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).

Până atunci însă, pe două porțiuni de câte 150 de metri, poliția rutieră și CNADNR au stabilit introducerea unor restricții de viteză de 80 km la oră, după ce asfaltul s-a surpat.

„Restricția de 80 de km la oră este instituită de circa o săptămână, la km 509 și la km 519, unde au apărut probleme în asfalt. Restricțiile de viteză au fost instituite de poliție, în urma discuțiilor cu CNADNR », au declarat reprezentanții regionalei Timișoara a Companiei de Autostrăzi.

Înainte de recepția la terminarea lucrărilor, constructorii mai au de finalizat lucrările la nodul rutier de la Giarmata, gardul de pe marginea părții carosabile și pasajele.

Reprezentanții regionalei Companiei de Autostrăzi au precizat că la doi ani după recepția la terminarea lucrărilor se va face recepția finală a lucrărilor. Termenul de doi ani reprezintă garanția pentru tronsonul de autostradă Timișoara-Arad. În această perioadă, eventualele reparații necesare vor fi suportate din banii constructorilor, urmaând ca după perioada de grație reperațiile să fie suportate de Compania de Autostrăzi.

Conducerea Biroului de Poliție Autostrăzi Vest a anunțat marți că restricția de viteză a fost impusă la kilometrul 509+250 și kilometrul 519+350, pe distanțe de câte 150 de metri, aici fiind permis să se circule cu cel mult 80 de kilometri la oră, potrivit Medafax.

„Au apărut probleme la îmbinările părții carosabile cu platformele a două podețe, fapt pentru care am solicitat ca în zonă să fie amplasate indicatoare de limitare a vitezei până la remedierea problemelor. Pentru remediere, circulația va fi deviată pe o singură cale de mers, întrucât șanțurile din asfalt sunt pe toată lățimea drumului”, a declarat șeful Biroului de Poliție Autostrăzi Vest, aflat în localitatea arădeană Vinga, subcomisar Teodor Tudur.

Reprezentanții Regionalei Timișoara a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale afirmă că asfaltul s-a surpat la îmbinările podețelor din cauza infiltrațiilor de apă, pentru că autostrada nu a fost finalizată și nu există încă pe toată lungimea drumului șanțuri laterale de scurgere.

Antreprenorilor li s-a cerut ca problemele să fie rezolvate cel târziu până la finalul lunii septembrie, timp în care restricțiile vor fi menținute.

Investiția pentru lucrările pentru tronsonul Timișoara-Arad este de 194 de milioane de euro.

Tronsonul Timișoara-Arad a fost dat în exploatare în decembrie 2011, iar data pentru finalizarea lucrărilor a fost amânată de mai multe ori.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Vremea o ia razna de Crăciun și de Revelion în București. Temperaturi anormale de Sărbători,...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Umbra lui Georgescu la Strasbourg. Mâna dreapta a Dianei Șoșoacă îl considerǎ „cam nebun” pe...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Care sunt scenariile pentru turul 2. Oferta Elenei Lasconi: Guvern PSD-PNL-USR-UDMR. Varianta lui Georgescu: Guvern...
Alegeri parlamentare 2024: ce votăm pe 1 decembrie și care este procedura prin care se...
Ce salariu are Călin Georgescu. Unde lucrează și cât câștigă pe lună, de fapt
Românii care vor primi a 13-a pensie în decembrie. Guvernul a anunțat cine primește sprijinul...
Început de decembrie cu ploi, lapoviță și ninsori. ANM a actualizat prognoza meteo pe 4...
Breaking! Cine era Adelin, puștiul de 14 ani strivit în accidentul de pe DN56
Un iaht plin cu turiști s-a scufundat în Marea Roșie. Sunt 30 de persoane dispărute,...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
E legal să depășești limita de viteză pentru a evita un pericol?
FT: Independenţa militară de SUA, o discuţie din ce în ce mai aprinsă în cadrul...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Călin Georgescu, declarații halucinante. Cum s-a întâlnit cu o altă specie și ce spune despre...
Dan Andronic despre secretele victoriei lui Călin Georgescu. Avertismentul SRI despre TikTok
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Capitolul negru din viața lui Alec Baldwin! Ce decizie neașteptată a luat în legătură cu...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Test de cultură generală. Care insecte pot detecta explozibili?