Președintele interimar, Crin Antonescu a declarat, vineri seară, la Antena 3, întrebat dacă reprezentanții cancelariilor străine i-au cerut ceva și a refuzat, că, „simplu și anecdotic”, dar nu direct, s-a cerut punerea înapoi în funcție a lui Traian Băsescu, el precizând că nu a fost de acord.
„Simplu spus și, așa, anectodic, da. Mi s-a cerut un singur lucru și nu am fost de acord. Să-l punem înapoi pe Băsescu. (…) Nu, direct, anectotic. Asta a fost toată discuția. Nu mi s-a cerut”, a comentat Antonescu întrebarea moderatorului.
Antonescu a arătat că împotriva sa a fost dezlănțuită „o campanie dementă”, prin care se afirmă că el ar fi antioccidental, anti-Berlin, anti-Washington, ultranaționalist, „ceva mai rău ca Miloșeici”.
Senatorul liberal a spus că nu a fost niciodată și nu are cum să fie antioccidental, nici în politică, nici în alte domenii.
„Eu însă nu pot să înghit ca un servitor de mici dimenisiuni, așa cum îi vedem pe tot felul de domni, doamne și domnișoase din politică, din presă și de pe unde vreți dumneavoastră, ONG-uri, lucruri care nu pot fi admise, pentru că dacă eu sunt prooccidental, sunt prooccidental pentru că Occidentul a însemnat democrație, rațiune și stat de drept cu adevărat. Eu nu pot să spun că domnul Philip Gordon după ce vorbește cu mine, cu Ponta nu spune un cuvânt despre fraude și mai ales despre fraude masive și credibile iese la presă și declară un asemenea lucru, o asemenea minciună, că nici măcar Parchetul General din România, cu toate vastele sale anchete de la țară, parcă sunt anchete sociologice de pe vremea lui Gusti, nu au demostrat până acum fraude semnificative. Nu pot să fiu de acord cu astea”, a adăugat el.
Antonescu a spus că nimeni nu a înconjurat cu taburi o anumită clădire, nu a răpit președintele, nu a atacat ambasade.
„În ciuda acestor trei lucruri foarte clare, am vorbit la pereți. Care este explicația? Eu nu știu ce fel de interese. Este foarte clar că Traian Băsescu a fost pentru unii un partener foarte comod în UE, un partener comod în momentul în care probleme foarte importante au frământat situația României – criza euro, toate celelalte”, a mai spus președintele interimar.