Prima pagină » Știri » CAZUL ROMPETROL. Instanța a respins cererea Parchetului de confiscare a sumei de 9,8 milioane de euro

CAZUL ROMPETROL. Instanța a respins cererea Parchetului de confiscare a sumei de 9,8 milioane de euro

CAZUL ROMPETROL. Instanța a respins cererea Parchetului de confiscare a sumei de 9,8 milioane de euro
Instanța a respins cererea Parchetului de confiscare a sumei de 9.885.496 de euro și de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Dinu Patriciu, Alexandru Bucșă și Iulian Aldea, cheltuielile de judecată în cuantum de 50.000 de lei rămânând în sarcina statului.

Tribunalul București l-a achitat pe Dinu Patriciu pentru infracțiunile de delapidare, spălare de bani și asociere în vederea comiterii de infracțiuni, apreciind că faptelor imputate de procurori le lipsesc unul din elementele constitutive ale infracțiunii (articolul 10, litera d, Cod procedură penală), potrivit minutei remisă presei de către instanță.

În ce privește manipularea pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare, instanța a decis achitarea deoarece le lipsesc unul din elementele constitutive ale infracțiunii, respectiv „care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau prețul instrumentelor financiare, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 244, alin. 5, litera a, punctul 1 și care mențin prin acțiunea unei sau a mai multio persoane acționând împreună, prețul unuia sau a mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, faptă prevăzută de articolul 244, alin. 5, litera a, punct 2, raprtat la prevederile articolului 248 și coroborate cu prevederile articolului 279, alineatul 1, din legea 297/2004 cu aplicare a art. 10 și 12 Cod penal, cu aplicarea articolului 41, alin. 2, Cod penal”.

Totodată, instanța l-a achitat pe Patriciu pentru o altă infracțiune de spălare de bani, „sub aspectul schimbării sau transferului de bunuri, cunoscînd faptul că provin din săvârșirea din infracțiuni, în copul ascunderii sau a disimulării originii ilicite a acestor bunuri”. Judecătorul a apreciat că acestei fapte îi lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii (articiolul 10, litera d, Cod procedură penală).

Din același motiv, Patriciu a fost achitat și pentru infracțiunea de inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, dar și pentru infracțiunea de dezvăluire de informații privilegiate.

În ce îl privește pe Alexandru Bucșă, instanța a invocat același argument, respectiv faptele de complicitate la delapidare, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, complicitate la săvârșirea infracțiunii de manipulare a pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare le lipsesc unul din elementele constitutive ale infracțiunilor reținute de procurori (articolul 10, litera d, Cp).

Inculpații Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Sorin Roșca Stănescu, Sorin Pantiș, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuș, Elena Albu, Gabriela Victoria Anghelache și Mihaela Popovici au fost și ei achitați de infracțiunile de care erau acuzați de procurori, judecătorul Tribunalului Capitalei considerând că faptelor imputate le lipsesc unul din elementele constitutive ale infracțiunilor.

Judecătorul Constantin Marino Marin, de la Tribunalul București, urmează să-și motiveze decizia dată în acest proces.

Procurorii vor face apel la Curtea de Apel București.

În 8 septembrie 2006, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism i-au trimis în judecată pe Dan Costache Patriciu, Alexandru Bucșă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Ștefan Roșca Stănescu, Sorin Pantiș, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuș, Elena Albu și Gabriela Victoria Anghelache.

Prima infracțiune de care este acuzat Patriciu este cea de delapidare, constând în aceea că, în calitatea sa de administrator al SC Rompetrol SA, și-ar fi însușit, în mod repetat, în perioada septembrie 1999 – noiembrie 2001, în cadrul aceleeași rezoluții infracționale, 85 de milioane de dolari provenită din Acordul EPSA și cuvenită, conform prevederilor legale în vigoare, bugetului de stat, și pe care ar fi traficat-o în interesul Rompetrol Internațional Ltd și The Rompetrol Group BVB Olanda.

Infracțiunea de spălare de bani constă în aceea că, în aceeași perioadă, ar fi transferat în mod succesiv fondurile SC Rompetrol SA, în suma de 85 milioane USD, pe care le administra în baza Acordului EPSA, prin încheierea de contracte de cesiune de creanțe, împrumut și novație între firmele din cadrului grupului Rompetrol, cu intenția de a ascunde și disimula originea ilicită a acestora, informa în septembrie 2006 Ministerul Public.

Acuzația de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, constă în aceea că, în perioada august 1999 – noiembrie 2001, Dinu Patriciu s-ar fi asociat cu Stephenson George Philip și Bucșă Alexandru, Grama Petrică și Works Hamilton John în vederea săvârșirii infracțiunilor de delapidare și spălare de bani, În cauză, față de inculpatul Patriciu Dan Costache sunt aplicabile și prevederile art. 33 lit. a din Cod penal, întrucât a săvârșit mai multe infracțiuni înainte de a fi condamnat definitiv pentru vreuna dintre ele, precum și art.12 din Legea nr.508/2004, cu modificările și completările ulterioare, preciza sursa citaată.

Patriciu este acuzat și de manipularea pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau prețul instrumentelor financiare și care mențin prin acțiunea uneia sau a mai multor persoane acționând împreună, prețul unuia sau al mai multora instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297/2004 privind piața de capital.

Conform acesteia, Patriciu, în calitate de reprezentant al grupului Rompetrol, în cadrul aceleași rezoluții infracționale, în mod repetat ar fi organizat și coordonat operațiunile de tranzacționare a acțiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA (cu simbol RRC), prin intermediul unor conturi aparținând unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, în scopul influențării și menținerii unui nivel artificial al prețului de deschidere și tranzacționare, la data de 7.04.2004, pentru simbolul RRC de 116 lei/acțiune, preț la care a fost asigurat transferul unui număr 1 miliard acțiuni RRC de la SC Rompetrol SA către Saltville Ltd; iar în perioada 7 aprilie -20 aprilie 2004 ar fi organizat și ar fi dispus lansarea și afișarea în sistemul electronic de tranzacționare al Bursei de Valori București a unor ordine de bursă de vânzare și cumpărare, cu consecința inducerii unor semnale false si înșelătoare pentru ceilalți participanți la tranzacționare cu privire la cererea, oferta și prețul acțiunilor tranzacționate cu simbolul RRC.

O altă infracțiune este cea de dezvăluire de informații privilegiate constând în aceea că inculpatul Patriciu Dan Costache, care la data de 6 aprilie 2004, înainte cu o zi de începerea tranzacționării acțiunilor emise SC Rompetrol Rafinare SA (cu simbol RRC) în cadrul BVB, ar fi dezvăluit lui Roșca Stănescu Sorin Ștefan informația privilegiată privind termenii și condițiile în care urmează să se desfășoare operațiunile de tranzacționare a acțiunilor cu simbolul RRC din data de 7.04.2004, iar la data de 20 aprilie 2004 ar fi dezvăluit învinuitului Pantiș Sorin informația privilegiată privind prețul pe care societațile controlate de grupul de firme Rompetrol urma să îl afișeze în aceeași zi.

Patriciu este acuzat de bani, sub aspectul schimbării sau transferului de bunuri, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni, în scopul ascunderii sau a disimulării originii ilicite a acestor bunuri, constând în aceea că, în perioada 1 aprilie-20 aprilie 2004, în mod repetat, în cadrul aceleași rezoluții infracționale ar fi coordonat și controlat transferurile repetate, în zone considerate paradisuri fiscale sau diferite conturi bancare atât în România, cât și în străinătate, de fonduri și valori obținute în urma operațiunilor manipulative cu acțiuni RRC desfășurate la BVB de către persoanele din cadrul grupului infracțional constituit în acest scop, cu consecința ascunderii și disimulării originii ilicite a acestora, spunea Ministerul Public.

O altă acuzație este cea de inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că, împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Colin Hart, ar fi constituit un grup infracțional organizat din momentul comunicării de către BVB a primei zile de tranzacționare a acțiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA cu simbolul RRC, pe perioada 1-20 aprilie 2004 în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol, și la care au aderat și alte persoane învinuite în cauză.

Alexandru Bucșă este acuzat de complicitate la delapidare, constând în aceea că, în calitatea sa de administrator și director economic la SC Rompetrol SA, l-ar fi ajutat pe Patriciu să își însușească, în cursul anului 2001, suma de 75 milioane de dolari izvorâtă din Acordul EPSA și cuvenită, conform prevederilor legale în vigoare, bugetului de stat, și pe care ar fi traficat-o în interesul Rompetrol Internațional Ltd și The Rompetrol Group BVB Olanda, mai spunea sursa citată.

De asemenea, el este acuzat de complicitate la spălarea de bani, constând în aceea că, în aceeași perioadă, l-ar fi ajutat pe Patriciu Dan Costache să transfere în mod succesiv fondurile SC Rompetrol SA, în suma de 15 milioane de dolari, pe care le administra în baza Acordului EPSA, prin încheierea contractului de novație între firmele din cadrului grupului Rompetrol, cu intenția de a ascunde și disimula originea ilicită a acestora.

O a treia acuzație este cea de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, constând în aceea că Bucșă, în cursul anului 2001, s-ar fi asociat cu Patriciu și Stephenson, precum și cu Grama și Works, în vederea săvârșirii infracțiunilor de delapidare și spălare de bani.

Petrică Grama este acuzat de complicitate la delapidare, constând în aceea că, în calitatea sa de director al Direcției Generale a Bugetului de Stat din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, l-ar fi ajutat pe Dan Patriciu, care avea calitatea de administrator la SC Rompetrol SA, să-și însușească suma de 85 milioane de dolari izvorâtă din Acordul EPSA și cuvenită, conform prevederilor legale în vigoare, bugetului de stat, și pe care apoi ar fi traficat-o în interesul Rompetrol Internațional Ltd și The Rompetrol Group BVB Olanda, prin omiterea analizării efectelor juridice a notificării adresate Ministerului Finanțelor Publice la data de 16 decembrie 1999 și dispariția efectivă a înscrisului.

O a doua acuzație este de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, constând în aceea că s-ar fi asociat cu Patriciu și Stephenson, precum și cu Bucșă și Works, în vederea săvârșirii infracțiunii de delapidare.

Florin Iulian Aldea este acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de manipulare a pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare, constând în aceea că, în calitate agent de servicii de investiții financiare, reprezentant al SSIF Alpfa Finance, i-ar fi ajutat pe inculpații Patriciu, Stephenson și Hart Colin Richard, prin asigurarea desfășurării activității infracționale în vederea introducerii în sistemul electronic de tranzacționare BVB de ordine de vânzare/ cumparare a acțiunilor emise SC Rompetrol Rafinare SA (cu simbol RRC), prin intermediul unor conturi aparținând unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, în scopul influențării și menținerii unui nivel artificial al prețului de deschidere și tranzacționare, la data de 7 aprilie 2004, pentru simbolul RRC de 116 lei/acțiune, preț la care a fost asigurat transferul unui număr 1 miliard acțiuni de la SC Rompetrol SA către Saltville Ltd., arăta Ministerul Public.

Aldea mai este acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, constând în aceea că, în calitate agent de servicii de investiții financiare, reprezentant al SSIF Alpfa Finance și împuternicit de a opera în conturile bancare ale clienților persoane juridice controlate de inculpații Patriciu Dan Costache, Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, i-ar fi ajutat pe aceștia, în mod repetat și în cadrul aceleași rezoluții infracționale, în perioada 1 aprilie-20 aprilie 2004 să transfere în zone considerate paradisuri fiscale sau diferite conturi bancare atât în România cât și în strainatate, în mod repetat de fonduri și valori obținute în urma operațiunilor manipulative cu acțiuni RRC desfășurate la BVB de către persoanele din cadrul grupului infracțional constituit în acest scop, cu consecința ascunderii și disimulării originii ilicită a acestora.

O a treia acuzație adusă lui Aldea este de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că, în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004, împreună cu inculpații Stephenson și Hart, ar fi făcut demersuri în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Cerasela Elena Rus este acuzată de complicitate la săvârșirea infracțiunii de manipulare a pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare, constând în aceea că, în calitate agent de servicii de investiții financiare și trader la SSIF Alpfa Finance, i-ar fi ajutat pe inculpații Patriciu Dan Costache, Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, prin asigurarea desfășurării activității infracționale în vederea introducerii în sistemul electronic de tranzacționare BVB ordine de vânzare/ cumpărare a acțiunilor emise SC Rompetrol Rafinare SA (cu simbol RRC), prin intermediul unor conturi aparținând unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, în scopul influențării și menținerii unui preț nejustificat și anormal de deschidere și tranzacționare, la data de 7 aprilie 2004, pentru simbolul RRC de 116 lei/acțiune, preț la care a fost asigurat transferul unui număr 1 miliard acțiuni de la SC Rompetrol SA către Saltville Ltd.

Ea este acuzată și de sprijinirea sub orice formă a unui grup infracțional, constând în aceea că inculpata ar fi aderat și ar fi sprijinit grupul infracțional organizat constituit de inculpatul Patriciu Dan Costache în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004 împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Claudiu Simulescu este acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de manipulare a pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare, constând în aceea că, în calitate agent de servicii de investiții financiare și reprezentant SSIF Eastern Securities (fosta TVM) SA, i-ar fi ajutat pe inculpații Patriciu Dan Costache și Stephenson George Philip, prin preluarea, centralizarea și executarea la Bursa de Valori București a instrucțiunilor de tranzacționare transmise de aceștia în conturile societăților din cadrul grupului Rompetrol, clienți ai SSIF TVM SA, în scopul influențării și menținerii unor prețuri nejustificate și anormale de tranzacționare, a inducerii unor semnale false și înselătoare, în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004, pentru simbolul RRC, condiții în care au fost asigurate interesele economice ale acestora, explică sursa citată.

O altă infracțiune de care este acuzat Simulescu este cea de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că ar fi aderat și ar fi sprijinit grupul infracțional organizat constituit de inculpatul Patriciu Dan Costache în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004, împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Sorin Roșca Stănescu este acuzat de utilizare a informației privilegiate, constând în aceea că ar fi utilizat, la data de 7 aprilie 2004, informațiile privilegiate obținute fraudulos de la inculpatul Patriciu Dan Costache, pentru tranzacționarea în contul său, de acțiuni cu simbolul RRC.

Totodată, Roșca Stănescu este acuzat și de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că ar fi aderat și ar fi sprijinit grupul infracțional organizat constituit de inculpați Patriciu Dan Costache, în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004, împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Sorin Pantiș este acuzat de manipulare a pieței prin tranzacții sau ordine de tranzacționare, constând în aceea că, la data de 20 aprilie 2004, ar fi stabilit împreună cu Patriciu Dan Costache, strategii comune de tranzacționare a acțiunilor cu simbolul RRC, în vederea influențării și menținerii unui preț de tranzacționare la un nivel artificial și a inducerii unor semnale false și înșelătoare.

Pantiș mai este acuzat de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că ar fi aderat și ar fi sprijinit grupul infracțional organizat constituit de inculpați Patriciu Dan Costache în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004, împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Victor Eros este acuzat de favorizarea infractorului, constând în aceea că, în calitate de membru al Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, i-ar fi ajutat pe inculpați, prin respingerea propunerilor din notele de control referitoare la tranzacțiile cu acțiuni emise de SC Rompetrol Rafinare SA, prin îngreunarea și obstrucționarea, prin poziția sa în cadrul ședințelor Comisiei, sesizării organelor competente, precum și prin invocarea în mod nejustificat a confidențialității anchetelor derulate și recomandarea unor acțiuni de natura a tergiversa și denatura concluziile controlului.

O a doua acuzație în cazul lui Eros este aceea de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că ar fi aderat și ar fi sprijinit grupul infracțional organizat constituit de inculpați Patriciu Dan Costache în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004, împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Paul Gabriel Miclăuș este acuzat de favorizare a infractorului, constând în aceea că, în calitate de membru al Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, i-ar fi ajutat pe inculpați, prin respingerea propunerilor din notele de control referitoare la tranzacțiile cu acțiuni emise de SC Rompetrol Rafinare SA, prin îngreunarea și obstrucționarea, prin poziția sa în cadrul ședințelor Comisiei, sesizării organelor competente, precum și prin invocarea în mod nejustificat confidențialitatea anchetelor derulate și recomandarea unor acțiuni de natura a tergiversa și denatura concluziile controlului.

Miclăuș este acuzat și de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că ar fi aderat și ar fi sprijinit grupul infracțional organizat constituit de inculpați Patriciu Dan Costache în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004, împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Elena Albu este acuzată de favorizarea infractorului, constând în aceea că, în calitate de șef al Corpului de control al CNVM, ar fi zădărnicit cercetarea faptelor și persoanelor implicate, de a împiedica desfășurarea normală și eficientă a procedurilor judiciare, aflarea cu celeritate a adevărului.

O altă acuzație este cea de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că a aderat și a sprijinit grupul infracțional organizat constituit de inculpatul Patriciu Dan Costache în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004, împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Ultimul inculpat trimis în judecată în acest caz este Gabriela Victoria Anghelace, acuzată de fals intelectual, constând în aceea că, în calitate de președinte al CNVM, ar fi falsificat, prin angajarea semnăturii sale pe adresele de înaintare S 21, S 22 și S 23 din 22 iunie 2006, către organele competente, istoricul tranzacțiilor cu acțiuni ale SC Rompetrol Rafinare SA, modificat și cenzurat, în care s-ar fi omis cu știință inserarea unor date sau împrejurări.

Anghelache mai este acuzată de favorizarea infractorului, constând în aceea că, în calitate de presedinte al CNVM, ar fi transmis istoricul tranzacțiilor cu acțiuni ale SC Rompetrol Rafinare SA, astfel falsificat, cu consecința zădărnicirii declanșării urmaririi penale pentru infracțiunile de manipulare a pieței de capital și a celor cu caracter economic.

O a treia acuzație în cazul președintei CNVM este de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracțional organizat, constând în aceea că ar fi aderat și ar fi sprijinit grupul infracțional organizat constituit de inculpatul Patriciu Dan Costache în perioada 7 aprilie-20 aprilie 2004 împreună cu inculpații Stephenson George Philip și Hart Colin Richard, în scopul manipulării prețului acțiunilor RRC și folosirii de informații privilegiate cu consecința spălării banilor rezultați din aceste infracțiuni prin conturile persoanelor fizice sau juridice afiliate grupului Rompetrol.

Ministerul Public preciza în 2006 că activitatea infracțională a inculpaților a fost analizată sub două aspecte: creanța Libia (primele trei infracțiuni reținute în cazul lui Dinu Patriciu, precum și cele reținute lui Grama Petrică și Bucșă Alexandru) și manipularea pieței de capital.

Înainte de a fi pus sub acuzare în acest caz, Dinu Patriciu a fost reținut, în 27 mai 2005, după mai bine de 13 ore de audieri, de procurorii DIICOT, fiind eliberat după câteva ore, după ce judecătorii au apreciat că omul de afaceri poate fi cercetat în libertate.

Reținerea lui Dinu Patriciu a declanșat numeroase reacții în mediu politic și economic.

Premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu l-a sunat pe procurorul general al României în exercițiu, Ilie Botoș, în ziua în care a fost citat la Parchet și apoi reținut Dinu Patriciu, confirma Biroul de presă a Ministerului Public. Potrivit sursei citate, premierul l-a întrebat pe Botoș acuzațiile care îi sunt aduse lui Patriciu. Acest demers al premierului a generat un amplu scandal politico-juridic.

Citește și