10% dintre pacienții COVID au probleme cu mirosul pe termen mediu și lung (STUDIU)
Aproximativ 10% dintre persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 au probleme cu mirosul pe termen mediu și lung, potrivit unor studii realizate în 2021.
Aceștia dezvoltă parosmie (simțul mirosului este modificat) pe termen mediu sau lung, a anunțat expertul în Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș, pe contul său de Facebook.
Specialistul a analizat rezultatele unor studii care demonstrează că numeroși oameni care au trecut prin boală au probleme cu mirosul. Acesta fie dispare, fie se modifică, susțin medicii. Persoanele care se vaccinează nu sunt în pericol, a mai afirmat Răzvan Cherecheș.
„Vaccinurile COVID-19 nu pot cauza parosmie, pentru că nu conțin virusul (vaccinurile conțin doar informație genetică pentru sinteza proteinei țepușă)”, a mai precizat expertul în Sănătate Publică.
Vă recomandăm și:
- Peste 97.000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid în România, în ultimele 24 de ore. Câte reacții adverse au fost înregistrate
- Care este motivul pentru care certificatul verde este valabil până în iunie 2022 în cazul persoanelor vaccinate. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță
- Mărturia tulburătoare a unui doctor despre dramele din spitale: „Se sinucid medici și nimeni nu vorbește despre asta”
- ohnson & Johnson va solicita aprobarea EMA pentru doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19
- Coronavirus: 422 de localități din țară au o rată de infectare mai mare de 6‰
- 27 de paturi ATI COVID sunt libere miercuri la nivel național