Drobul este un aperitiv foarte apreciat la masa de Paște. Preparat din carne de miel sau, după caz, de pasăre, gospodinele îl pregătesc fie după rețeta tradițională (cu prapur sau fără), fie în aluat sau foietaj.
Mielul este un simbol important în religia creștină și celebrează învierea lui Iisus.
Iisus este identificat cu mielul deoarece este o victimă inocentă sacrificată pentru a răscumpăra păcatele omenirii.
De altfel, în Biblie, cuvântul miel este folosit de mai multe ori pentru a-l desemna pe Iisus.
Așadar, creștinii mănâncă de Paște carne de miel în amintirea lui Iisus, prezentat ca mielul lui Dumnezeu care spală păcatele lumii, și a răstignirii Lui.
INTRĂ ÎN GALERIA FOTO, UNDE VEI GĂSI MAI MULTE DETALII DESPRE CUM SĂ GĂTEȘTI UN DROB GUSTOS.
Dincolo de semnificația religioasă, consumul de carne de miel este benefic pentru sănătate.
Această carne roșie este bogată în proteine, fiind recomandată persoanelor care se află în convalescență, deoarece întărește sistemul muscular.
Potrivit specialiștilor în nutriție, 100 de grame de carne de miel conține 10 g calciu și 1,90 g fosfor, ceea ce ajută la menținerea sănătății oaselor.
De asemenea, carnea de miel este bogată și în fier, seleniu, potasiu, dar și în vitaminele B1, B2 și B12.
Astfel, este benefică pentru prevenirea anemiei, iar în același timp crește imunitatea organismului.
Dacă nu toți invitații tăi la masa de Paște se omoară după carnea de miel, o soluție ca să diminuezi gustul și mirosul specific este să adaugi carne de porc, usturoi sau lobodă.
Mai exact, poți folosi doar jumătate din cantitatea de organe de miel, iar cealaltă jumătate să fie din porc.
De asemenea, carnea de miel poate fi înlocuită cu organe de pui.
Iată 10 pași pentru un drob gustos.
CITEȘTE ȘI:
10 pași ca să pregătești un cozonac pufos și savuros
10 pași ca să vopsești ouăle de Paște fără să dai greș
Cu ce poți înlocui carnea de miel. Trei preparate culinare pentru masa ideală de PAȘTE
Cu câți lei a ajuns să se vândă kilogramul de MIEL și de ied în piață, acum, înainte de Paște