Prima pagină » Actualitate » 20 de ani de închisoare în SUA pentru românul implicat în atacuri cu RANSOMWARE. Câte milioane de dolari câștigase Daniel Christian Hulea

20 de ani de închisoare în SUA pentru românul implicat în atacuri cu RANSOMWARE. Câte milioane de dolari câștigase Daniel Christian Hulea

20 de ani de închisoare în SUA pentru românul implicat în atacuri cu RANSOMWARE. Câte milioane de dolari câștigase Daniel Christian Hulea

În luna iulie a anului 2023, la cererea autorităților americane, Daniel Christian Hulea a fost extrădat în Statele Unite după ce a fost arestat de Poliţia Română din Cluj. Românul a fost condamnat, acum, la 20 de ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru conspiraţie la fraudă informatică şi fraudă prin telefon.

Daniel Christian Hulea a recunoscut că a participat la atacurile cu ransomware-ul NetWalker, folosit împotriva a sute de victime din întreaga lume, inclusiv spitale, autorităţi de aplicare a legii, servicii de urgenţă, companii, municipalităţi, districte şcolare, colegii şi universităţi.

  • Daniel Christian Hulea a recunoscut că a obţinut aproximativ 1.595 de monede bitcoin de la victimele sale, valoarea totală fiind de aproximativ 21,5 milioane de dolari la momentul plăţilor de răscumpărare.
  • Pe lângă cei 20 de ani de închisoare la care a fost condamnat, românul a fost obligat să restituie aproximativ 15 milioane dolari şi să renunţe la toţi cei 21,5 milioane de dolari pe care îi obținuse în urma atacurilor, notează news.ro.

Netwalker, operaţiune Ransomware-as-a-Service, începută în 2019

Românul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a pledat vinovat pentru conspiraţie la fraudă informatică şi fraudă prin telefon.

Netwalker a fost o operaţiune Ransomware-as-a-Service, începută în 2019, care a recrutat afiliaţi, iar aceștia au fost recompensaţi cu 60-75% din toate plăţile de răscumpărare.

Potrivit unui raport din luna august a anului 2020, actorii implicaţi în grupul de criminalitate cibernetică au colectat nu mai puțin de 25 de milioane de dolari de la victime în doar cinci luni.

Ce este ransomware-ul

Ransomware-ul este un tip de software rău intenționat sau malware care amenință o victimă, distrugând sau blocându-i accesul la date sau sisteme critice până când se plătește o răscumpărare.

  • De-a lungul timpului, cea mai mare parte din ransomware a vizat persoane, dar, mai recent, ransomware-ul operat de oameni, care vizează organizațiile, a devenit amenințarea mai mare și mai dificil de prevenit și de contracarat.
  • Cu ransomware-ul operat de oameni, un grup de atacatori își utilizează inteligența colectivă pentru a obține acces la rețeaua de întreprindere a unei organizații.

Unele atacuri de acest tip sunt atât de sofisticate, încât atacatorii utilizează documente financiare interne pe care le-au descoperit pentru a seta prețul de răscumpărare.


Citește și:

Oligarhii lui Putin fac comerț cu Europa, în ciuda SANCȚIUNILOR. Deripaska, Usmanov, Guryev și Abramovici au găsit „portița” și obțin profituri uriașe

Cel mai mare TERORIST al României scapă de DAUNE de 100.000 €. Cum a inventat Omar Hayssam, din pușcărie, o acuzație la DNA pentru Mircea Sandu

Ministrul german al Apărării, despre AMENINȚĂRILE hibride ale Rusiei: „Putin știe cum să ne deranjeze”

Donald Trump AMENINȚĂ că va recâştiga controlul asupra Canalului Panama: „Această escrocherie va înceta imediat”

Favoritism și servilism la „curtea” lui Putin. Cine sunt FIGURILE-CHEIE din cercul interior al „Țarului”: „O fostă gardă de corp a ajuns ministru”

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și