Prima pagină » Actualitate » 23 august 1944. Cine au fost adevărații eroi și trădători de țară?

23 august 1944. Cine au fost adevărații eroi și trădători de țară?

23 august 1944. Cine au fost adevărații eroi și trădători de țară?

Se împlinesc 80 de ani de la un moment de răscruce din istoria țării noastre. În acest context, noul număr al revistei „Evenimentul Istoric” aduce în atenția iubitorilor de istorie evenimentele de la 23 august 1944 și dezvăluie cine au fost adevărații eroi și trădători de țară, arată evz.ro.

În paginile revistei, veți descoperi și alte subiecte la fel de interesante despre istoria recentă a României și mondială. Ediția cu nr. 77 a revistei „Evenimentul Istoric” este disponibilă, începând de astăzi, la punctele de vânzare a presei și online, pe edituradecarte.ro.

Tratativele de armistiţiu pentru scoaterea României din război avea să se încheie cu Actul de la 23 August 1944, dar care avea să nască și una dintre marile întrebări ale istoriografiei românești, precum și a românilor: A venit de la Stockholm o telegramă din partea Uniunii Sovietice cu condiții de armistițiu mai bune oferite Mareșalului Ion Antonescu sau NU?!

Papa Adrian al IV-lea, singurul englez care a condus Biserica Catolică

Papa Adrian al IV-lea este singurul Papă englez din istoria de două mii de ani a Bisericii. Deși a fost un mare pontif, el a rămas aproape necunoscut chiar și în Anglia.

În ce împrejurări a devenit Papă? Ce puteri avea? Care a fost conflictul său cu Barbarossa? Și de ce l-au uitat englezii?

Află în exclusivitate răspunsurile despre viața marelui Pontif în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită.

Mihail Sadoveanu. De la boier, la frate francmason, camarad și tovarăș al comuniștilor

Mihail Sadoveanu a trăit aproape 81 de ani. S-a născut la Pașcani, la 5 noiembrie 1880 și a murit la 19 octombrie 1961, în condiții asupra cărora planează controverse.

În cei 81 de ani de viață, scriitorul a trecut prin toate orânduirile politice. Era deja un scriitor consacrat la momentul Marii Uniri, când face pasul decisiv prin înscrierea sa în partidul Liga Poporului al generalului (din 1930 – mareșalului) Alexandru Averescu, erou al Marelui Război.