30 de percheziţii, în Sibiu, într-un dosar de furt de ENERGIE. Trei persoane au fost reținute

30 de percheziţii, în Sibiu, într-un dosar de furt de ENERGIE. Trei persoane au fost reținute
Publicat: 17/07/2024, 17:59
Actualizat: 17/07/2024, 18:04

Autoritățile au demarat peste 30 de percheziții în Sibiu, într-un dosar de furt de energie. Trei persoane, inclusiv un angajat al unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, au fost reţinute după ce s-ar fi intervenit asupra unor contoare pentru a înregistra valori scăzute la consumul de energie electrică. 

Oamenii legii din Sibiu au demarat peste 30 de percheziții într-un dosar ce vizează luare și dare mită, pentru a se interveni asupra unor contoare, în scopul de a înregistra valori mai scăzute, decât cele reale. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au precizat că poliţiştii au făcut 32 de percheziţii domiciliare în municipiul Mediaş şi localităţile învecinate.

„La data de 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au pus în executare 32 de mandate de percheziție domiciliară, emise de Tribunalul Sibiu, în municipiul Mediaș și localitățile învecinate, într-un dosar ce vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv de luare și dare de mită.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, în perioada martie – iulie 2024, un angajat al unei societăți de distribuție a energiei electrice, în schimbul unor sume de bani şi altor foloase necuvenite, primite cu titlu de mită, ar fi intervenit neautorizat asupra echipamentelor de măsurare a energiei electrice de la mai multe imobile din Mediaş, Copşa Mică, Bazna, Biertan, Dârlos, Nemşa, în scopul diminuării valorilor de consum înregistrate de contor.

În cursul zilei de ieri, 16 iulie, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu au efectuat percheziţii la 32 de locaţii din municipiul Mediaş şi localităţile învecinate și au pus în aplicare 23 de mandate de aducere.”, notează autoritățile.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 42.000 de lei și 3.890 de euro, precum și mai multe telefoane mobile.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au fost conduse și audiate 17 persoane, iar, față de 3 dintre acestea, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, respectiv 3 bărbați, de 45 și 49 de ani, domiciliați în municipiul Mediaș.

Cele 3 persoane reținute vor fi prezentate astăzi instanței de judecată, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, complicitate la furt, faţă de un funcţionar, respectiv cu privire la infracţiunile de dare de mită şi furt, faţă de mai multe persoane, beneficiari ai serviciilor de furnizare energie electrică.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Ordine Publică, Biroul Investigaţii Criminale, luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Alba şi Sibiu.”, s emai arată în comunicatul Poliției din Sibiu.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a convocat o ședință de URGENȚĂ. Există riscul ca sistemul energetic să cedeze, din cauza caniculei

Klaus Iohannis retrimite în Parlament legea care prevede obligația de stocare a energiei produse din resurse regenerabile. Declarația președintelui

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care i-au prins pe suspecții crimei din Vaslui este Marian Godină. Cum...
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢...
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava'...
Cerința CIUDATĂ a lui Shannen înainte de a muri. Pe cine nu dorește la funeralii...
Candidaţi record la Titularizare. De ce a izbucnit în lacrimi o tânără din Republica Moldova
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în...
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune...
Caniculă şi furtuni violente. România, sub cod roşu, portocaliu şi galben simultan
50.000 de oameni AU DISPĂRUT peste noapte! Ce s-a întâmplat?
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat...
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Cum arătau Andrei și Cristina Rotaru la Mireasă pentru fiul meu. Imagini de la începutul...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume...
FOTO EXCLUSIV! Un festivalier a intrat în baia destinată zonei de corturi de la Electric...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Am mers, recent, într-un magazin unde scria că e deschis 24...
Cea mai rară gaură neagră din Calea Lactee, ascunsă după 7 stele care „nu ar...