Prima pagină » Actualitate » 31 de ani de la mineriada din 1990. Dan Barna: Dreptatea încă îşi aşteaptă timpul

31 de ani de la mineriada din 1990. Dan Barna: Dreptatea încă îşi aşteaptă timpul

31 de ani de la mineriada din 1990. Dan Barna: Dreptatea încă îşi aşteaptă timpul

Vicepremierul Dan Barna a transmis un mesaj cu prilejul împlinirii a 31 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990. „dreptatea încă își așteaptă timpul. Adevărul e cunoscut, însă prețul pentru el nu l-au plătit decât victimele”, spune el.

„31 de ani mai târziu, n-am uitat mineriada din 13-15 Iunie. FSN-lui Ion Iliescu a minţit, a manipulat şi a alimentat ura pentru a-şi conserva puterea şi pentru că aşa au înţeles ei democraţia. O înţelegere strâmbă şi criminală care a lăsat în urmă o ţară ale cărei răni încă se vindecă”, scrie Dan Barna.

„Adevărul e cunoscut, însă prețul pentru el nu l-au plătit decât victimele”

„31 de ani mai târziu, dreptatea încă își așteaptă timpul. Adevărul e cunoscut, însă prețul pentru el nu l-au plătit decât victimele.

Democrația noastră s-a născut și atunci, pe străzile Bucureștiului. În numele oamenilor care au suferit în acele zile suntem datori să cerem încă o dată justiției să își facă datoria până la capăt.
De uitat nu uităm”, a mai spus Dan Barna.

Și premierul Florin Cîţu a vorbit duminică despre Mineriadă, susținând că evenimentele din urmă cu 31 de ani reprezintă „una dintre cele mai negre perioade ale istoriei noastre postdecembriste”.

„Sunt lucruri care rămân în memoria colectivă, răni încă deschise”

„Au trecut 31 de ani de la una dintre cele mai negre perioade ale istoriei noastre postdecembriste, când cercuri ale puterii de atunci au învrăjbit români contra români. Acțiunile de reprimare a manifestației-maraton din Piața Universității și mineriada din 13-15 iunie 1990 au demonstrat cât de grave pot fi consecințele diversiunilor și manipulărilor: oameni uciși, răniți și democrația pusă în pericol. Sunt lucruri care rămân în memoria colectivă, răni încă deschise atât timp cât nu știm adevărul și vinovații.

Nu trebuie să ne fie teamă de adevăr și să avem înțelepciunea de a cultiva dialogul și de a nu ne lăsa pradă încercărilor unora de a ne dezbina. Vedem cum pandemia ne-a pus pe toți de aceeași parte a baricadei și doar prin eforturile noastre comune începem să revenim la normalitate. Chiar dacă avem opinii diferite, trebuie să ne urmăm drumul comun, construit pe democrație, coeziune socială și relansare economică post-pandemie”, este mesajul premierului.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și