Prima pagină » Actualitate » 5 idei de rețete de post, gata în 30 de minute. Cele mai sănătoase și rapide mâncăruri de post

5 idei de rețete de post, gata în 30 de minute. Cele mai sănătoase și rapide mâncăruri de post

5 idei de rețete de post, gata în 30 de minute. Cele mai sănătoase și rapide mâncăruri de post
Sursa foto - caracter ilustrativ: Envato

În perioada postului, este important să alegi mâncăruri sănătoase, care să îți ofere energia necesară pe tot parcursul zilei. Vezi, mai jos, 5 rețete delicioase și ușor de făcut, ideale pentru perioada postului.

Cu toate că postul exclude produsele de origine animală, există multe opțiuni sănătoase și gustoase. Află, în acest articol, câteva idei de rețete de post, ideale pentru această perioadă. Aceste rețete sunt rapide și nutritive, perfecte pentru un stil de viață sănătos.

1. Salată de quinoa cu legume

Aceasta este o rețetă delicioasă și ușor de preparat. Ingredientele sunt următoarele:

  • 150 g quinoa
  • 1 castravete
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • 1 avocado
  • 1 legătură pătrunjel
  • Sucul de la o lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper

Mai întâi, se fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se taie legumele cubulețe și se amestecă cu quinoa fiartă și răcită. Se adaugă pătrunjelul tocat, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Se asezonează cu sare și piper după gust.

2. Tocăniță rapidă de ciuperci

Cei care iubesc ciupercile pot afla mai jos o rețetă rapidă de tocăniță de ciuperci. Ingredientele sunt următoarele:

  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 200 ml suc de roșii
  • Sare, piper, cimbru

Se spală și se taie ciupercile felii. Într-o tigaie, se călesc în ulei ceapa și usturoiul, apoi se adaugă ciupercile. Se lasă să se înmoaie câteva minute, apoi se adaugă sucul de roșii și se condimentează. Se gătește tocănița timp de 10-15 minute, până când ciupercile sunt moi și aromate.

3. Paste cu legume

Află rețeta rapidă de paste cu legume, mai jos!

Ingrediente

  • 200 g paste integrale (fără ou)
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 100 g roșii cherry
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper, busuioc uscat

Mai întâi, se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi, într-o tigaie se călesc în ulei ardeiul și dovlecelul tăiat în bucăți. Se adaugă apoi roșiile cherry tăiate jumătăți și se lasă să se înmoaie. Se amestecă pastele fierte cu legumele sotate și se asezonează cu sare, piper și busuioc.

4. Hummus cu legume proaspete

Legumele proaspete cu hummus sunt mereu o variantă bună și rapidă de post. Iată rețeta!

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (aprox. 240 g)
  • 2 linguri tahini (pastă de susan)
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 morcov
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras

Se scurge năutul și se blenduiește împreună cu tahini, usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline, până ce devine o pasta fină. Se taie apoi morcovul, castravetele și ardeiul în bețe și se servește alături de hummus.

5. Sote de mazăre cu morcovi

Cei care iubesc mazărea o pot integra într-o rețetă savuroasă, ideală pentru post.

  • 200 g mazăre congelată
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare, piper, mărar

Mai întâi se taie morcovii rondele și se călesc în ulei împreună cu ceapa tocată mărunt. Se adaugă apoi mazărea și puțină apă, apoi se lasă totul la fiert vreme de 10-15 minute, până ce legumele sunt fragede. Se asezonează cu sare, piper și mărar proaspăt măcinat.

CITEȘTE ȘI:

Rețete de mâncare de post. Oricine le poate prepara acasă, simplu și rapid

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și