Prima pagină » Actualitate » 6 produse naturale de curățenie pentru casă. Rezultatele sunt surprinzătoare

6 produse naturale de curățenie pentru casă. Rezultatele sunt surprinzătoare

6 produse naturale de curățenie pentru casă. Rezultatele sunt surprinzătoare

Următoarele șase produse naturale de curățenie pentru casă pot fi încropite din ingrediente cel mult banale, regăsite în orice gospodărie.

1. Produse de curățat naturale multifuncționale

Produsele naturale de curățat casa pot lua forma unui concentrat multifuncțional. Combină aceste ingrediente pentru a obține unul din cele mai bune produse de curățare naturale făcute în gospodărie și utilizează-l pe suprafațe și în toată casa. Poți face o cantitate mare, umpli niște sticle cu pulverizator și nu mai dai banii pe produsele de slabă calitate din comerț. Toată lumea la curățenie!

Materiale necesare

  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • Jumătate de lămâie
  • Un sfert de cană de oţet
  • Un litru de apă fierbinte

2. Detergent de rufe preparat acasă

Multe gospodine se încred în produsele naturale de curățat preparate chiar de ele, în gospodărie. Tot ceea ce ai nevoie este să combini bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a face o pastă și să freci zonele afectate. Adaugă un pic de suc de lămâie și ai o soluție rapidă de curățare și de dezodorizare.

Materiale necesare

  • ½ de linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • O jumătate de pahar cu apă
  • Suc de lămâie

3. Produse naturale de curățare pentru cuptor

Cele mai multe produse care se folosesc la curățarea grăsimii din cuptor sunt în general chimice, având un miros greu de suportat. Nimic nu este mai neplăcut decât să vezi cum se scurge grăsimea pe geamul cuptorului. Există însă un miracol: o combinație de bicarbonat de sodiu și oțet reprezintă unul din cele mai bune produse de curățat naturale, pentru a face cuptorul să strălucească de curățenie.

Fă o pastă și întinde-o în interiorul cuptorului, las-o acolo peste noapte. Pulverizează apoi oțet și șterge pasta folosind un prosop de bucătărie super-absorbant care este de ajuns de puternic pentru a freca, chiar și ud. Finalizează curățarea cuptorului cu o pulverizare finală pentru a face totul să strălucească.

Materiale necesare

  • O jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu
  • ¾ linguri de apă
  • Oţet alb, cât este nevoie

4. Produse de curățare a sticlei

De multe ori, gospodinele curăță geamurile din casă, doar pentru a vedea, în următorul minut, alte noi pete. Există o soluție naturală de curățare pentru sticlă și nu ai nevoie de multe lucruri.

Înmoaie coaja de lămâie în oțet pentru o săptămână, apoi streacoară amestecul rezultat. Amestecă părți egale din soluția citrică și apă, pune într-o sticlă de pulverizator și poți folosi cu succes acest produs de curățenie. Asigură-te însă că ștergi cu o cârpă curată super-absorbantă pentru a nu lăsa urme.

Materiale necesare

  • Coaja de la o lămâie
  • Sticlă de oţet
  • Apă

5. Produs de curățat podelele

Mulți dintre noi avem tendința să credem că cele mai bune produse de curățat podele sunt cele din comerț. Nimic mai greșit. Unele produse de curățat podelele nu numai că nu sunt eficiente, dar lasă o peliculă groasă pe gresie, pe parchet, care conține chimicale periculoase, mai ales când ai copiii mici sau animale de companie. Există un produs natural realizat din două ingrediente, un dezinfectant natural, multifuncțional pentru bucătărie și gresia din baie.

Combină cele două elemente de mai jos, șterge podelele cu mopul și bucură-te de imaginea cu adevărat „sanitară” a curățeniei. Clătește soluția cu apă și usucă cu un prosop de bucătărie super-absorbant după ce ai terminat.

Materiale necesare

  • Părţi egale de oţet alb
  • Părţi egale de apă

6. Produs pentru curățearea toaletei

Probabil cea mai neplăcută parte a curățeniei este curățarea toaletei, mai ales când folosești înălbitor sau alte chimicale. Există însă un produs natural de curățenie, cel mai simplu din ele poate ajuta la această activitate cu minim efort.

Ingredientele se pun într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează în WC și lasă pentru câteva minute. Soluția combină proprietățile dezinfectantului natural, iar alegerea ta de ulei esențial va lăsa un miros foarte plăcut.

Materiale necesare

  • O jumătate de cană de bicarbonat de sodiu
  • O cană de oţet
  • O jumătate de linguriţă de ulei esential

Sursa foto: Pixabay/Pexels

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele