Prima pagină » Actualitate » STUDIU | Motivul pentru care 65% dintre părinți încă le oferă sprijin financiar copiilor lor adulți, cu vârste între 22 și 40 de ani

STUDIU | Motivul pentru care 65% dintre părinți încă le oferă sprijin financiar copiilor lor adulți, cu vârste între 22 și 40 de ani

STUDIU | Motivul pentru care 65% dintre părinți încă le oferă sprijin financiar copiilor lor adulți, cu vârste între 22 și 40 de ani
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Un studiu recent al USA Today arată că 65% dintre părinți oferă un anumit tip de sprijin financiar copiilor lor adulți, cu vârste între 22 și 40 de ani.

Motivul este acela că tinerilor adulți le ia mult mai mult timp să atingă etape cheie, cum ar fi să aibă un loc de muncă cu normă întreagă și să locuiască pe cont propriu, potrivit Centrului de cercetare Pew din SUA.

Conform studiului, primele trei elemente pentru care părinții plătesc factura se numără: alimentele, locuința (adică ajutorul cu chiria sau creditul ipotecar sau faptul că îi lasă să locuiască acasă) și facturile la telefon arată rezultatele.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru

Părinții simt nevoia să acorde acest ajutor în condițiile în care generațiile mai tinere se află sub o presiune financiară continuă, arată Moneywise.com, citată de Yahoo Life.

Peste 50% din părinții intervievați în cadrul studiului consideră că fac acest lucru din cauza climatului economic dificil, copiii lor adulți având nevoie de mai mult sprijin financiar.

Iar 84% dintre părinții intervievați de USA Today au mărturisit că sunt bucuroși să își susțină copiii, dacă îi pot ajuta să treacă prin această perioadă dificilă.

Sprijinirea copiilor le poate face rău părinților

Totuși, unul din trei părinți a declarat pentru USA Today că ajutorul acordat copiilor adulți îi supune la o „presiune financiară”.

Experta în finanțe personale Suze Orman le recomandă părinților să acorde prioritate propriei averi și economisirii pentru bătrânețe.

Într-un interviu pentru Moneywise, specialista i-a sfătuit pe părinți să le spună copiilor lor adulți următoarele: „Nu mai sunt contul tău bancar! Ajung în punctul în care am nevoie de banii mei pentru a mă putea întreține. Ești suficient de mare acum pentru a te descurca. Așa că nu veni la mine pentru bani”.

FOTO – Caracter ilustrativ: Shutterstock

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și