Prima pagină » Actualitate » 8 aperitive pentru masa de Revelion, spectaculoase și ușor de preparat. Rețete pas cu pas

8 aperitive pentru masa de Revelion, spectaculoase și ușor de preparat. Rețete pas cu pas

8 aperitive pentru masa de Revelion, spectaculoase și ușor de preparat. Rețete pas cu pas

Un alt an e pe sfârșite și, ca de fiecare dată, vrei să intri în următorul cu veselie, alături de familie sau prieteni și, cum altfel, cu o masă îmbelșugată, care să atragă bunăstare și în viitor. Masă de pe care nu pot lipsi, desigur, aperitivele. Sărate sau dulci, pentru carnivori sau vegetarieni, am făcut un top cu cele mai spectaculoase și mai ușor de preparat, ca să te ajutăm să ai parte de o noapte memorabilă din toate punctele de vedere. Iată idei și rețete de aperitive irezistibile:

Bile de cartofi dulci cu gust de pizza

Aceste biluțe rapide și ușor de pregătit sunt pline de cartofi dulci, salam, brânză și sos de pizza.

Ingrediente

  • 500 g cartofi dulci, curățați, tăiați în bucăți de 3 cm
  • 35 g salam feliat, tocat fin
  • 25 g (1/3 cană) brânză cheddar rasă fin
  • 2 linguri sos de pizza
  • 50 g (1/3 cană) făină albă
  • 2 ouă, bătute ușor
  • 50 g (1 cană) pesmet panko
  • Ulei vegetal, pentru prăjit
  • Pesto de busuioc, pentru servire (opțional)

Cum se prepară

Gătește cartofii dulci într-un coș cu aburi peste o cratiță cu apă clocotită timp de 10-12 minute sau până când devin suficient de moi pentru a-i pisa. (Alternativ, așază-i într-un bol rezistent la microunde, acoperă-i cu două straturi de folie de plastic și introdu-i în cuptorul cu microunde la putere mare timp de 10 minute sau până când devin moi. Dacă este necesar, scurge-i.) Transferă-i într-un bol rezistent la căldură. Lasă-i deoparte să se răcească puțin.

Folosește o presă pentru cartofi pentru a-i strivi până devin cremoși. Amestecă în compoziție salamul, cheddarul și sosul de pizza până la omogenizare și fă bile. Așază-le pe o tavă pe care ai pus hârtie de copt.

Pune făina, oul și pesmetul în boluri separate. Rulează bilele în făină, înmoaie-le în ou și apoi tăvălește-le prin pesmet pentru a le acoperi uniform.

Adaugă suficient ulei într-o tigaie mare pentru a acoperi aproximativ 1 cm din ea. Încălzește la foc mediu-mare. Prăjește bilele, întorcându-le des, timp de 5 minute sau până devin crocante și aurii. Transferă-le pe o farfurie căptușită cu șervețele de hârtie pentru a se scurge. Servește-le cu pesto, dacă dorești.

Vulcani din cartofi

Înveliți în bacon și acoperiți cu brânză și smântână, cartofii „vulcanici” sunt cu totul irezistibili pe masa de Revelion. Vezi AICI cum se pregătesc, dar și alte 6 rețete senzaționale de aperitive extraordinare pentru masa de Revelion.