Prima pagină » Actualitate » 8 mai, Ziua egalității de șanse. Ministrul Familiei, Natalia INTOTERO: „Egalitatea de șanse, normalitatea într-o societate liberă și democratică”

8 mai, Ziua egalității de șanse. Ministrul Familiei, Natalia INTOTERO: „Egalitatea de șanse, normalitatea într-o societate liberă și democratică”

8 mai, Ziua egalității de șanse. Ministrul Familiei, Natalia INTOTERO: „Egalitatea de șanse, normalitatea într-o societate liberă și democratică”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia Intotero, a transmis un mesaj puternic cu prilejul Zilei Naționale a egalității de şanse între femei şi bărbaţi. „O normalitat într-o societate liberă şi democratică”, spune ministrul Intotero.

Ziua de 8 mai este marcată ca Ziua Națională a egalității de şanse între femei şi bărbaţi încă de acum 10 ani, fiind promulgată prin 23/2015 pentru promovarea egalităţii de şanse între sexe de către președintele României.

„Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi”

„Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate liberă şi democratică”, afirmă Natalia Intotero.

Într-un mesaj transmis azi, 8 mai, ministrul Familiei mai punctează:

„Violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forţele, iar Ministerul Familiei, Tineretului și Egalitatea de Șanse încurajează prin politicile sale susţinerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie, cât şi implicarea bărbaţilor ca parteneri activi în viaţa de familie.

Ziua Naţională a egalităţii de şanse este un bun prilej de a conştientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie”.

Natalia Intotero a mai afirmat că Ziua Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi este o oportunitate pentru întreaga societate românească de a se apleca asupra acestui principiu fundamental al democrației sociale și de a identifica soluții sustenabile pentru promovarea de politici publice în toate sferele vieții publice: educație, sănătate, piața muncii, participare la decizie, împuternicirea economică a femeilor și fetelor.

Potrivit ministrului, Garanția pentru Copii, adoptată anul trecut de Guvernul României, și a cărui implementare a început, are un potențial uriaș de a schimba viețile copiilor din România, unde 41,5% dintre ei sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială.

Natalia Intotero a adăugat că tinerii şi copiii au dreptul la „educaţie incluzivă de calitate”, indiferent de locul în care locuiesc.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Natalia Intotero anunță 10.000 de locuri în tabere, de ziua Tineretului: ,,Astăzi, sărbătorim energia și creativitatea tinerilor noștri”

VIDEO | Natalia Intotero, control inopinat la Casa Familială Dunărea din Giurgiu. Ce nereguli au găsit inspectorii de la Ministerul Familiei?

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și