8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Italia a câștigat Marea Finală Eurovision, cu piesa intepretată de trupa rock Maneskin

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Italia a câștigat Marea Finală Eurovision, cu piesa intepretată de trupa rock Maneskin
Publicat: 23/05/2021, 08:00
Actualizat: 23/05/2021, 08:11

Trofeul Eurovision 2021 merge în Italia. Maneskin a câștigat cea de-a 65-a ediţie a concursului desfășurat la Rotterdam, cu piesa Zitti E Buoni.

Formația Maneskin este din Roma și a devenit celebră după ce a câștigat a unsprezecea ediție a unui show foarte popular în Italia.

Victorioasă la Festivalul de la Sanremo de anul acesta, formația a primit dreptul de a reprezenta Italia la concursul Eurovision

Prima reacție din tabăra Astrei Giurgiu

„E mare dezamăgirea, am fost foarte aproape. Speram să ajungem la penaltiuri. Ne pare rău, dar cred că am lăsat o impresie bună. Dacă arătam la fel în ultimele 7-8 meciuri, cu siguranţă nu eram în Liga II”, a declarat Valerică Găman, la Digi Sport.

Universitatea Craiova a câștigat Cupa României, învingând-o cu 3-2 pe Astra Giurgiu după 120 de minute de joc.

Fundașul Valerică Găman a foat  autorul primului gol înscris de Astra Giurgiu în partida pierdută sâmbătă seară cu Universitatea Craiova

Citește mai mult

Valeriu Gheorghiță se vaccinează în locul în care a copilărit, comuna Izvoru din Argeș

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, va merge duminică în comuna Izvoru din județul Argeș, locul unde a copilărit și unde va vaccina.

CNCAV a specificat că activitatea de vaccinare va începe la ora 10, iar imunizarea se va realiza doar cu buletinul, fără programare în platformă.

„Sunt emoționat și nerăbdător ori de câte ori revin în locul nașterii mele. Mi-e dor de meleagurile copilăriei, de părinți și de toți cei dragi, alături de care am crescut. Îmi doresc ca împreună cu ai mei colegi argeșeni să facem încă un pas către normalitate! Să vaccinăm”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Dan Barna, la finala Cupei României

Dan Barna a transmis un îndemn la vaccinare

„Finala Cupei României- revin spectatorii pe stadion. Cu cât mai mult ne vom vaccina, cu atât mai repede vom avea stadioane pline de spectatori şi cred că acesta e mesajul cel mai important. Doream, ca fiecare iubitor de sport sau de evenimente culturale, să ajungem cât mai repede în situaţia în care să putem organiza astfel de evenimente. Faptul că un număr important de români au decis să se vaccineze a făcut posibil să avem la nivelul Guvernului discuţiile şi deciziile acestea intermediare, pot să le spun, prin care, iată, un anumit număr de spectatori la stadion sau la evenimente culturale pot deja să meargă şi, cu cât mai mulţi români se vor vaccina şi procentul naţional va creşte, cu atât mai mulţi spectatori la evenimente, la concerte, la diverse evenimente culturale şi sportive vor putea să aibă acces. În măsura în care cifrele se vor îmbunătăţi şi numărul celor vaccinaţi va continua să crească, vom putea să vorbim de procente mai mari de spectatori pe stadioane sau la alte evenimente culturale sau la concerte”, a declarat vicepremierul, sâmbătă, la intrarea pe stadionul „Ilie Oană”

Peste 40.000 de oameni au participat la pelerinajul de Rusalii, la Şumuleu Ciuc

Peste 40.000 de credincioşi au participa la pelerinajul organizat cu prilejul Rusaliilor la Şumuleu Ciuc.

La pelerinaj au fost prezenţi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi primarul oraşului Miercurea Ciuc, Attila Korodi.

„Este o imensă bucurie să fiu astăzi aici la Pelerinajul de Rusalii, de la Şumuleu Ciuc, să fiu iarăşi parte a acestei tradiţii atât de importante pentru noi. Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc este cel mai important eveniment pentru maghiarii de pretutindeni, găzduind anual sute de mii de oameni.

Chiar dacă anul acesta nu suntem atât de mulţi cum ne-am obişnuit, energia locului este una aparte. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât anul trecut evenimentul a fost suspendat din cauza pandemiei. Mă bucur că UDMR a făcut posibil acest lucru. Le mulţumesc colegilor din Coaliţie, Consiliului Local şi Consiliului Judeţean”, a scris Novak pe Facebook.

Pelerinajul Rusaliilor catolice organizat la Şumuleu Ciuc este considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est şi a început în urmă cu aproape patru secole şi jumătate.

Directorul Untold este revoltat, după organizarea celui mai mare pelerinaj al catolicilor din România: „Care e diferența între pelerinajul religios și un festival?”

Edy Chereji, director al festivalurilor Untold și Neversea, a declarat că autoritățile tratează cu „dublă măsură” cele două tipuri de evenimente, deși condițiile de desfășurare sunt aproximativ aceleași. Declarațiile au fost făcute în contextul organizării de azi a pelerinajului de Rusaliile Catolice, la care au participat mii de oameni.

Citește mai mult

Horoscopul zilei de 23 mai 2021. Gemenii nu trebuie să ia decizii profesionale

Horoscopul zilei de 23 mai 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Astăzi se formează un aspect tensionat între Mercur, planeta comunicării, din zodia Gemeni și Neptun, planeta visării, din zodia Pești. Contextul astrologic aduce multă confuzie, distorsionarea adevărului și nu este exclus să fim mai pasibili de înșelătorii, să spunem minciuni vrute și nevrute și să ne păcălim, de aceea este important să evităm deciziile radicale, negocierile și promisiunile.

Sfatul astrologului! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Citește mai mult

Actrița Glenn Close a fost traumatizată de copilăria petrecută în cadrul unei secte religioase

Actriţa americană Glenn Close, de opt ori nominalizată la premiile Oscar, a vorbit într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat „The Me You Can’t See”, despre trauma cu care a trăit timp de mai multe decenii, după ce şi-a petrecut copilăria într-un cult religios, potrivit revistei People.

Citește mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Pe cine vede Crin Antonescu în turul 2 pentru președinție și cine va fi la...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Cum s-au dat de gol rușii...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat...
Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri