8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu: „De luni, 90% dintre elevii și preșcolarii din România vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică”
Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat – vineri seară – că Ordinul comun care reglementează cum merg elevii la școală a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial. Astfel, 90% dintre elevii și preșcolarii din România, vor merge la școală în format fizic.
Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătăți, prin care se aprobă prezența în format fizic în localităţile în care rata de incidenţă este sub 3 la mie, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ, a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.
„De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii și preșcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică. Este vorba de 16.120 de unități de învățământ (școli, grădinițe)”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR
Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 20 noiembrie 2021. „Peștii” distorsionează adevărul (VIDEO)
Horoscopul zilei de 20 noiembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.
După Eclipsa de Lună din Taur de ieri, iată că astăzi alt aspect tensionat se formează pe cer. Este vorba de o cuadratură între Mercur din Scorpion și Jupiter din zodia Vărsător, aspect care ne poate aduce un conflict între rațiune și intuiție. Putem înțelege lucrurile distorsionat, avem erori de raționament și încăpățânarea ne poate face să pierdem oportunități. Nu este o zi bună să luăm decizii importante sau să facem promisiuni. Grijă la dialog și la tendința de a spune minciuni.
Prognoza meteo în weekend-ul 20-21 noiembrie
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru weekend-ul 20-21 noiembrie, valabilă pentru toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 15 grade Celsius.
Au fost din nou probleme cu Facebook Messenger. Aplicația a picat în toată lumea
Facebook Messenger a picat din nou, vineri seară, iar sute de utilizatori au avut probleme. Astfel, deși au transmis mesaje prietenilor sau apropiaților, acestea nu au ajuns la destinatar, potrivit Antena 3.
Utilizatori din România, dar și din alte țări, s-au plâns de probleme legate de trimiterea, primirea şi accesarea mesajelor lor în aplicația deţinută de Facebook, care şi-a schimbat recent numele în Meta.
Andrei Baciu: 93,5% din pacienţii internaţi la ATI erau nevaccinaţi
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că potrivit datelor înregistrate până joi, un procent de 93,5% dintre pacienții internați la ATi, erau nevaccinați.
EMA a aprobat pastila anti-Covid – Molnupiravir în UE, pentru utilizarea în caz de urgență
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), a anunțat printr-un comunicat de presă, că a fost aprobat medicamentul anti-Covid-19 – Molnupiravir în Uniunea Europeană, pentru pacienții cu forme medii care au un risc crescut de a face o formă gravă a bolii.
Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări, luni, la Palatul Cotroceni
Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat la consultări partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier. Acestea urmează să aibă loc luni, 22 noiembrie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 12. PSD, PNL și UDMR vor merge împreună.
În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.
VIDEO | TOP 5 evenimente economice: Creșterea economică a stagnat, datoria externă a crescut. Suntem datori vânduți și dacă vom continua, riscăm situația Greciei din 2015
- Economia României nu mai crește la fel de rapid ca la începutul anului. Agricultura a avut un an de excepție și aceasta ne-a salvat, numai că pe moment. Începând cu luna iulie, situația economică în țară s-a tensionat și am ajuns la stagnare.
- Anul acesta vom avea o inflație mai mare, dar din 2022 ne va fi mai bine, ne liniștește Guvernul. Salariile vor crește, economia va crește și ea. Numai că exact aceleași prognoze se făceau și în 2020 pentru 2021.
- Deși toată lumea vorbește de datoria publică, a statului, în realitate, toată România se îndatorează. Companiile românești au și ele o datorie externă de zeci de miliarde de euro. Suntem, așadar, datori vânduți și dacă vom continua tot așa, la un moment dat vom păți ce a pățit Grecia în 2015.
- Economia României crește datorită consumului. Iar de consumat, se consumă cu predilecție produse din import. Cu cât crește economia, cu atât consumăm mai mult și cu atât ne îndatorăm mai mult pentru a plăti importurile.
- În vreme ce populația și industria României primesc facturi mult mărite la energie electrică și gaze, producătorii de energie realizează profituri uriașe, nemaiîntâlnite în Europa. Îmbogățirea câtorva companii duce la sărăcirea cetățenilor și la falimentarea industriei.