Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Digi 24, că în acest moment certificatul de vaccinare nu mai are rost să fie implementat în România, întrucât efectului lui este destul de redus în acest moment, în plin val cinci al pandemiei de Covid-19.
El a precizat că politicienii nu au vrut să își asume astfel de măsuri, deși s-a dovedit în toate țările unde a fost adoptat că a ajutat la creșterea ratei de vaccinare și implicit protejarea populației în fața virusului SARS-CoV-2.
Instanța a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă și a dispus măsura controlului judiciar pentru Marian Vanghelie, fratele său și alți patru inculpați în dosarul „Economatul”.
Decizia Tribunalului București, dată vineri noapte, nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București. Tribunalul București a emis, vineri seară, și primele șase mandate de arestare preventivă în dosarul achiziţiilor supraevaluate de la Economat Sector 5.
Coordonatul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghită, a declarat că varianta Omicron trebuie să fie ținută sub control și în niciun caz nu este adeptul unei „imunizări de turmă” așa cum susțin anumiți specialiști, întrucât un astfel de demers nu ar face altceva decât să faciliteze apariția unor noi variante a virusului SARS-CoV-2.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Digi24, că în acest moment sunt negocieri accelerate cu producătorii antiviralelor inovative, iar acestea vor fi utilizate numai la recomandarea medicului specialist, întrucât au efecte adverse foarte serioase.
Medicul atrage atenția că medicamentul Favipiravir, consumat fără atenta supraveghere a unui medic poate să afecteze foarte serios fertilitatea atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor.
Un comitet de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente, EMA, a recomandat, vineri, adăugarea unei afecțiuni rare a măduvei spinării printre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca, relatează Reuters.
Tot vineri, comitetul EMA și-a reiterat recomandarea privind includerea unui avertisment similar în prospectul vaccinului unic al Johnson & Johnson.
Mielita transversă reprezintă o inflamație a măduvei spinării și poate provoca slăbiciune la nivelul brațelor sau picioarelor și probleme senzoriale, după cum poate afecta și funcționarea vezicii urinare sau a intestinului.
Șeful CNCAV, Valeriu Gheorghită, a declarat vineri, la Digi 24, că nivelul anticorpilor dați de prima schema de vaccinare scad de zece ori în cazul infecției cu varianta Omicron.
Medicul a precizat că doza booster restabilește nivelul anticorpilor la 90%. De asemenea, masca de protecție rămâne una din măsurile de bază care ne protejează de infectare.
Mircea M., unul dintre martorii tragediei de pe strada Laminatorului din București, a vorbit, în exclusivitate pentru Gândul, despre momentul în care polițistul a intrat cu mașina în cele două fete. Bărbatul a fost unul dintre cei care au apelat 112, imediat ce a văzut accidentul, dar și cel care a stat alături de Marina, fetița care a supraviețuit.
„Când voiam să intru în curte, am întors din instinct capul și, pe trecerea de pietoni, le-am văzut pe cele două fete traversând normal. Câteva secunde mai târziu, am văzut mașina de poliție care le-a lovit. Pe una a ridicat-o în aer și a proiectat-o pe asfalt, însă înainte a mai mers cu ea aproximativ 50 de metri pe capotă. Dacă se oprea din timp, fata ajungea pe asfalt, dar mașina nu a avut nicio intenție de frânare sau să evite impactul. Fetița care a fost cu un pas mai în spate față de cealaltă a căzut lângă trecerea de pietoni și avea piciorul rupt”, mărturisește bărbatul.
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.
Mercur retrograd din zodia Vărsător și Uranus retrograd din zodia Taur formează un aspect tensionat de cuadratură care ne va influența aceste zile. S-ar putea să spunem lucruri care să-i surprindă pe cei din jur, dar și noi să fim luați pe nepregătite de ceea ce auzim. Trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu încăpățânarea și să nu credem chiar tot ce auzim.