Prima pagină » Actualitate » 8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Noi restricții în Capitală. Şedinţă a CMBSU, convocată vineri

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Noi restricții în Capitală. Şedinţă a CMBSU, convocată vineri

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Noi restricții în Capitală. Şedinţă a CMBSU, convocată vineri

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) urmează să se întrunească, cel mai probabil vineri, într-o ședință, pentru a decide noi restricții în Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat joi că măsurile adoptate în contextul creşterii incidenţei COVID-19 vor intra în vigoare în următoarea zi şi că şedinţa CMBSU se va desfăşura probabil vineri.

Decizia luată de CMBSU privind noile restricţii în Capitală. În cazul în care incidenţa COVID-19 va depăşi 4 la mia de locuitori, a adăugat ea, autorităţile se vor adapta la noua situaţie.

Ea a explicat că s-a decis ca şedinţa CMBSU să fie convocată după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ de modificare a HG 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Anca Dragu, implicată într-un accident în Capitală. Mașina SPP în care se afla președintele Senatului s-a ciocnit cu un autobuz

O mașină a Serviciului de Protecție și Pază (SPP) s-a ciocnit, joi seara, cu un autobuz, pe strada Buzești din Capitală. Surse judiciare au declarat, pentru GÂNDUL, că în autovehicul era pasager președintele Senatului, Anca Dragu.

Mașina SPP în care se afla Anca Dragu a rămas la fața locului cu luminile pe avarii, după accident.

Șoferul mașinii în care era președintele Senatului a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Dan Vîlceanu a comis o nouă gafă

Dan Vîlceanu a vorbit despre falimentul City Insurance – cel mai mare asigurator RCA din România. City Insurance a încasat prime de asigurare de la peste 3 milioane de români. Acum e în faliment pentru că nu mai are bani.
„Nu suntem de acord cu fraudele”, spune Dan Vîlceanu – ca și cum n-ar fi ceva normal. City Insurance lasă o gaură de 500 de milioane de euro.

Vreau să vă spun că eu – în pricipiu – nu sunt de acord, mai ales în condițiile în care se dovedește că a fost o fraudă, cu acoperirea fraudelor din banii dumneavoastră și ai noștri. Adică cu bani de la stat. Cred că pagubele trebuie recuperate de la cei care au săvârșit-o… Vreau să vă spun că în mom entul de față din Fondul de Garantare se plătesc și alte falimente”, spunea Dan Vîlceanu.

VIDEO | Orban, despre Cîțu: El decide cine intră și cine iese din politică!? Eu sunt de 31 de ani în PNL. Nu îi e rușine un pic?

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seară, la B1 TV, că a avut o relație foarte bună cu Florin Cîțu, până în momentul în care premierul a decis să între în cursa pentru șefia PNL, anticipând că o astfel de competiție nu va fi benefica pentru partid. El s-a arătat foarte deranjat de atacurile din ultima vreme din partea premierului despre care a afirmat că „nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, dar are impresia că hotărăște el când iese și cum iese din politică Ludovic Orban”.

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi noua listă a țărilor de risc epidemiologic ridicat, modificarea şi completarea deciziei privind aprobarea listei țărilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, astfel:

  • în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent şi Grenadine și Curaçao
  • în zona galbenă au intrat:
  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore, dar și Sao Tome și Principe
  • în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Lista intră în vigoare duminică la miezul nopţii.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021. Scorpionii au parte de surprize în viața sentimentală

Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna traversează astăzi zodia Taur și se întâlnește aici cu planeta surprizelor, Uranus, aflat în retrogradare, și încă în opoziție cu planeta iubirii, Venus, din zodia Scorpion. Contextul prevestește și astăzi surprize neașteptate în plan financiar și sentimental, dar vine și cu o nevoie mai are de schimbare și de independență, de libertate.

Sfatul astrologului! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească atât previziunile pentru ascendent, cât și previziunile pentru zodie!

Preţurile petrolului au au ajuns la maximul ultimelor două luni

Preţurile petrolului au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, susţinute de creşterea cererii de carburanţi şi de o scădere a stocurilor în Statele Unite în timp ce producţia din Golful Mexic este afectată încă de daunele provocate de două uragane, transmite Reuters.

Preţul petrolului Brent a avansat cu până la 1,8%, la 77,10 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii iulie. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu până la 1,5%, la 73,28 dolari pe baril,

Miercuri, ambele contracte au urcat cu 2,5% după ce Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei a anunţat că stocurile de petrol ale SUA au scăzut cu 3,5 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 17 septembrie, la 414 milioane de barili, cel mai redus nivel atins din octombrie 2018.

Totodată, unii membri ai OPEC+ au avut dificultăţi să crească producţia după ani de zile de investiţii scăzute şi după întârzieri provocate de întârzirea lucrărilor de întreţinere în timpul pandemiei.

SUA atrage țările din Europa de Est cu energia nucleară

Criza climatică generează o „oportunitate de piață pentru tehno­logiile de reducere a carbonului“, cum este energia nucleară. Secretarul american de stat pe energie spune că este o nouă oportunitate de reducere a carbonului.

Astfel de tehnologii „vor reprezenta o piață de 23.000 miliarde de dolari până la finalul acestui deceniu“, oferind „un potențial uriaș pentru țările aflate de ambele părți ale Atlanticului“.

Prezentă în Polonia, Granholm a arătat că piața transatlantică „ne va oferi o șansă de a lansa noi businessuri, noi industrii, de a atrage investiții noi de ordinul miliardelor de dolari şi cu siguranță de a crea milioane de noi locuri de muncă“.

În Polonia, Granholm a relansat oficia P-TECC, Parteneriatul pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei şi climatului, un program finanțat de SUA pentru dezvoltarea de tehnologii curate în ECE.

Citește și