Prima pagină » Actualitate » 8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Numărul elevilor infectați cu COVID-19 s-a triplat, la 10 zile de la deschiderea noului an școlar. Aproape 70.000 de copii și elevi învață online

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Numărul elevilor infectați cu COVID-19 s-a triplat, la 10 zile de la deschiderea noului an școlar. Aproape 70.000 de copii și elevi învață online

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Numărul elevilor infectați cu COVID-19 s-a triplat, la 10 zile de la deschiderea noului an școlar. Aproape 70.000 de copii și elevi învață online

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, în primele 10 zile de la debutul anului școlar 2021-2022, sunt 3.362 de elevi sau preşcolari infectaţi. Acest lucru înseamnă de peste trei ori mai mult față de precedenta raportare, făcută după primele 3 zile de școală.

Totodată, în primele 10 zile, s-au infectat 1.192 de angajaţi, adică aproape dublu față de precedenta raportare.

Activitatea a 2.749 de clase sau grupe cu activitate faţă în faţă a fost suspendată, iar 69.301 (2,36%) dintre elevi fac ore online.

Orban: Eu voi fi prim-ministru

Ludovic Orban a anunțat, la emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, la Digi24, că va fi premier în locul lui Cîțu.

„Cine pierde congresul nu mai are legitimitate și autoritate să gireze o funcție atât de importantă precum cea de prim-ministru sau președinte al Camerei Deputaților. Eu vă spun că nu există altă soluție decât refacerea coaliției, e singura variantă în care unești partide care au valori comune, au un program de guvernare validat. După părerea mea, Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim ministru, indiferent ce se va întâmpla la congres”, a spus Orban.

Ludovic Orban: ”Preşedintele României nu poate să fie partizan într-o competiție din partid”

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că prin declarațiile în care și-a exprimat susținerea față de Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis a dat dovadă de partizanat.

„Preşedintele României nu poate să îşi permită să fie partizan într-o competiţie care are loc în interiorul unui partid politic, indiferent care este partidul politic respectiv. Nu am văzut nicio declarație publică a președintelui”, a declarat liderul PNL.

Florin Cîțu: De luni, o să fiu preşedintele PNL. USR, cu mine vor discuta de luni şi nu îi roagă nimeni să vină la guvernare

Premierul Florin Cîţu, a anunțat, miercuri seară, că începând de luni el va fi noul președinte al PNL, iar cei de la USR PLUS trebuie să înţeleagă că de luni vor discuta cu el dacă mai vor sau nu să revină la guvernare, pentru că nu va sta nimeni să îi roage să revină. El a afirmat că va fi garantul reformelor din programul de guvernare cu sau fără USR PLUS coaliție.

Cîțu: Vă garantez că în această iarnă vom avea grijă ca această creștere a prețurilor să nu impacteze foarte mult românii

Premierul Florin Cîțu, a declarat miercuri seară, că va avea grijă ca aceste creșteri de prețuri la energie și gaze naturale să nu impacteze foarte mult, românii legea consumatorului vulnerabil urmând să intre în vigoare de la 1 noiembrie. El spune că a găsit câteva soluții pentru ambele categorii, dar acestea sunt soluții doar pe termen scurt.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 23 septembrie 2021. Schimbări neașteptate pentru Tauri

Horoscopul zilei de 23 septembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Venus, planeta iubirii, din zodia Scorpion face astăzi o opoziție cu planeta neprevăzutului, Uranus retrograd din Taur, context care poate aduce schimbări bruște și răsturnări de situație atât în plan sentimental, cât și în plan financiar. Este mai ușor să ne îndrăgostim la prima vedere și trebuie să avem grijă la modul în care ne cheltuim banii.

Sfatul astrologului! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească atât previziunile pentru ascendent, cât și previziunile pentru zodie!

Stocurile de gaze ale Europei se află la cel mai redus nivel din ultimii 10 ani

Stocurile de gaze ale Europei se află la cel mai redus nivel din cel puţin 10 ani, înaintea sezonului de iarnă, amplificând riscul unor noi creşteri ale preţurilor care se află deja la niveluri record, transmite Reuters.
În ţările europene şi Marea Britanie combinate, centrele de stocare sunt pline în proporţie de 72%, comparativ cu 94% în aceeaşi perioadă a anului trecut şi o medie de 85% în ultimii 10 ani până la sfârşitul lunii septembrie.
Depozitarea gazelor este utilizată ca rezervă pentru perioadele de cerere ridicată şi de aprovizionare restrânsă.
Nivelurile scăzute actuale – cu puţin înainte de sfârşitul perioadei de refacere a stocurilor pe piaţa europeană a gazelor – sunt un motiv de îngrijorare, spun observatorii pieţei.

În toată ţara sunt 1.884 de medici de ATI

Colegiul Medicilor din România avea înregistraţi în baza de date, la jumătatea lunii septembrie, 1.884 de medici cu liberă practică în specialitatea anestezie şi terapie intensivă. Cei mai mulţi dintre ei activează în Capitală, 523, urmată de Cluj cu 165 şi de Timiş, cu 147. Cei mai puţini medici de ATI sunt în Călăraşi, 3 la număr. De asemena, în Tulcea, Giurgiu şi Ilfov lucrează doar câte 6 medici de ATI.
Un fenomen de deşertificare din punctul de vedere al numărului de medici de ATI, mai ales în sudul ţării.
Prof.Dr. Dorel Săndesc, preşedintele Societăţii Române de ATI a explicat cifrele furnizate de Colegiul Medicilor din România. Expertul spune că deficitul major de medici de ATI este un fenomen global, dar că la noi dimensiunea acestui fenomen este îngrijorătoare, existând la acest capitol un deficit de 30%. Prof. Dr. Săndesc a atras atenţia că numărul de personal medical din secţiile de ATI este cel mai mare din toate secţiile existente într-un spital, fiind necesar un medic de ATI la 2, 3, maximum 4 paturi de ATI.
Preşedintele SRATI a explicat şi că detaşarea medicilor şi a personalului medical este o soluţie esenţială în această perioadă, dar că aceste mutări au o limită, pentru că este nevoie de specialişti peste tot. Nici extinderea dusă la limită a secţiilor de ATI existente nu este o soluţie, spune Prof. Dr. Săndesc, mai ales în contextul incediilor devastatoare de la Spitalul din Piatra Neamţ şi de la Institutul Matei Balş.

Citește și