A CINCEA victimă a inundațiilor, descoperită în Slobozia Conachi. O altă persoană dispărută a fost găsită în viață

Publicat: 15 09. 2024, 13:22
Actualizat: 15 09. 2024, 15:19
Colaj foto - Captură video

Încă o persoană a murit din cauza viiturilor din ultimele zile, bilanțul victimelor ajungând la cinci. Trupul neînsuflețit al victimei a fost descoperit la ieșirea din comuna Slobozia Conachi, județul Galați. 

UPDATE: ora 15:00. O persoană dată dispărută în Pechea, Galați, a fost găsită în viață, fără afecțiuni medicale.

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare la momentul raportării, cinci persoane au decedat și o persoană este dată dispărută în Costache Negri, Galați.

Știrea inițială:

La 48 de ore de la viitura din județul Galati, a cincea persoana a fost găsită decedată, la ieșirea din Slobozia Conachi, fiind vorba de un bărbat. O echipă a serviciului de medicină legală urmează să se deplaseze la fața locului, pentru a prelua trupul persoanei decedatei.

Din primele informații reiese ca bărbatul decedat nu este din localitate si că trupul său ar fi fost adus de ape la marginea comunei Slobozia Conachi. Victima urmează a fi identificată de autorități – informează surse din Primărie.

Primele patru victime, confirmate de ISU Galați

În decursul zilei de ieri ISU Galați a anunțat, că în urma inundațiilor catastrofale din ultimele zile, patru persoane au fost surprinse de viituri şi nu au putut fi salvate. Cele patru victime sunt: un bărbat din localitatea Pechea, un bărbat din localitatea Drăguşeni, o femeie de 86 ani din Costache Negri şi o femeie de 75 ani din Corod.

Recomandările Ministerului Sănătății pentru oamenii din zonele sinistrate

Ministerul Sănătăţii a transmis sâmbătă, prin intermediul unui comunicat, mai multe recomandări pentru locuitorii aflați în zonele sinistrate din țară.

Autoritățile sfătuiesc oamenii ca apa din reţea să fie consumată după ce e fiartă şi răcită. Acceasta trebuie să fie lăsată să se răcească singură, fără adăugarea de gheaţă.

În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecţia chimică a apei contaminate este eficientă pentru eliminarea bacteriilor şi a majorităţii viruşilor, pentru dezinfecţia chimică folosindu-se preparate cu clor.

În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, se recomandă doar consumul de apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanţii autorităţilor publice.

„Preveniţi contaminarea apei în timpul depozitării acesteia. Folosiţi apa care este sub calitatea apei potabile numai pentru curăţenie, spălarea lenjeriei şi salubritate. În acest sens, se utilizează numai în combinaţie cu detergenţi”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Citește și:

Dezastrul inundațiilor din Galați. Cum se vede din elicopter CALAMITATEA care a scos din case sute de oameni

Primarul din Slobozia Conachi, comuna grav afectată de inundații:”Eu mi-am făcut datoria. Am făcut tot ce a depins de mine”

Președinte CJ Galați: Ajutoarele au ajuns în județ / Primar Slobozia Conachi: ”Sunt 6 sau 7 care oameni stau în podul casei”