A fost descoperită berea fără alcool care are același gust cu cea normală
Atunci când mergem la o petrecere, apoi trebuie să conducem, sau pur și simplu nu vrem să consumăm alcool, recurgem la o bere fără alcool, care nu are însă același gust cu cea normală. Ei bine, o companie danzeză ar fi descoperit berea fără alcool cu gust normal.
Compania daneză EvodiaBio, cu sediul la Copenhaga, a găsit o modalitate de a îmbunătăți gustul berii fără alcool. Practic, cercetătorii danezi spun că berea fără alcool ar putea avea gust normal.
Potrivit nature.com, în timpul procesului de eliminare a alcoolului din bere, precum încălzirea ei, se pierd și principalele arome și substanțe ale acestei băuturi. Principalul gust care este deteriorat este cel de hamei.
Compania daneză spune că un tip de drojdie folosită în panificație poate fi folosită și la producția berii fără alcool, pentru a da acel gust intens de hamei.
Berea fără alcool ajută la refacerea musculară, dar crește pofta de mâncare
Berea fără alcool ajută la refacerea musculară, contribuie la sănătatea oaselor, reduce nivelul de colesterol „rău” din sânge, care favorizează apariţia bolilor de inimă, dar protejează în acelaşi timp şi ficatul. De asemenea, creşte pofta de mâncare, notează csid.ro.