Prima pagină » Actualitate » A fost desființat Serviciul Furturi Auto! Polițiștii ajunseseră să caute doar trotinete dispărute

A fost desființat Serviciul Furturi Auto! Polițiștii ajunseseră să caute doar trotinete dispărute

Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliției Capitalei a fost desființat, recent, după ce s-a constatat că în București nu se mai fură mașini. Din acest motiv, polițiștii ar fi ajuns să se concentreze pe furturile de trotinete electrice. Totodată, au fost înființate alte două servicii noi, pentru cercetarea agresiunilor sexuale și cazurilor de malpraxis. 

Încă de anul trecut, la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a pus în discuție desființarea Serviciului Furturi Auto. Surse din cadrul MAI au dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul, că motivul ar fi fost acela că, în București, nu se mai fură mașini. Rămași fără obiectul muncii, polițiștii începuseră să rezolve cazurile de trotinete electrice furate.

O decizie în acest sens a fost luată, oficial, la data de 15 octombrie, când, printr-o hotărâre de ministru, Serviciul Furturi Auto a fost desființat. De furturile de mașini se vor ocupa polițiștii de la secții, în timp ce de furturile internaționale de autovehicule va fi responsabilă o mică structură care va funcționa la Poliția Capitalei, structura centrală, ca Birou în cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC).

Se înființează Serviciul Culpe Medicale

Reorganizarea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a presupus și înființarea a două structuri noi. Este vorba despre Serviciul Agresiuni Sexuale, care, până acum funcționa ca Birou în cadrul Serviciului Omoruri și Serviciul Culpe Medicale, în fruntea căruia a fost împuternicit comisarul șef Adrian Tudose, fostul șef al defunctului Serviciu Furturi Auto.

Sursele citate au declarat, pentru Gândul, că Serviciul Agresiuni Sexuale se va ocupa, în special, de infracțiunile de natură sexuală îndreptate împotriva minorilor, însă numai cele cu autor necunoscut. Faptele penale de natură sexuală ale căror autori se cunosc, vor rămâne, ca și până acum, în competența judiciariștilor de la secțiile de Poliție.

Totodată, polițiștii se Serviciul Culpe Medicale vor avea în vedere cazurile de malpraxis soldate cu moartea sau vătămarea gravă a pacienților.

CITIȚI ȘI:

Averile POLIȚIȘTILOR deveniți VEDETE pe internet, verificate de superiori. „Au folosit un limbaj trivial!”

Doi polițiști de la Autostrăzi s-ar fi ÎNCĂIERAT la serviciu. Colegii au sunat după ajutor

Citește și