A fost POTOP în Dâmbovița. Peisaj apocaliptic, cu acoperișuri smulse, mașini avariate și copaci puși la pământ / Pompierii au intervenit de urgență
A fost potop în Dâmbovița, acolo unde furtuna a pus la pământ copacii și stâlpii. Peisajul a fost unul apocaliptic, cu autoturisme avariate și acoperișuri smulse. Codul portocaliu de instabilitate atmosferică a adus potopul în mai multe localități din județul Dâmbovița.
Marți noaptea, vijelia a pus la pământ copaci și stâlpi de electricitate, a smuls acoperișuri și mai multe autoturisme au fost avariate. Traficul a fost afectat pe șoselele unde copacii s-au prăbușit din cauza vântului puternic.
Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Dâmbovița au acționat în cazul a 85 de situații de urgență, pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil sau pentru degajarea cablurilor de electricitate ori a stâlpilor căzuți.
Localitățile afectate au fost Găești, Braniștea, Văcărești, Târgoviște, Titu, Nucet, Dragodana, I.L. Caragiale, Produlești, Butimanu, Crângurile, Conțești, Hulubesti, Ulmi, Butimanu, Moreni, Dărmănești, Gheboaia, Nucet, Petrești, Hulubești, Piersinari, Poiana, Răcari, Mătăsaru, Racovița, Dragomirești, Gemenea, Băleni, Vișina.
În municipiul Târgoviște și în orașul Găești, mai multe autoturisme au fost avariate de bucățile de acoperiș smulse de vijelia puternică. Județul a fost sub avertizare meteo cod portocaliu de furtuni, până la ora 10.00.
Furtunile au făcut prăpăd în mai multe regiuni din România
În Maramureș, o pădure de brazi a fost pusă la pământ în câteva minute. Lovit de fulger, un bărbat a murit pe loc.În Sighetu Marmației, acoperișurile blocurilor au fost smulse și aruncate la zeci de metri distanță.
Imaginile surprinse în localitatea Văleni, Maramureș, au arătat forța cu care a lovit furtuna. Sunt aceleași fenomene extreme care au făcut prăpăd în toată Europa.
Cod roșu de furtuni în județele Suceava și Botoșani
Județele Suceava și Botoșani au fost sub avertizare de cod roșu de furtuni. În Suceava, mai multe străzi au fost inundate și a fost nevoie de intervenția pompierilor. Apa a ajuns și la parterul unui bloc.
În localitățile de lângă oraș, grindină de mari dimensiuni a lovit gospodăriile și mașinile oamenilor. Și traficul feroviar dintre stațiile Văratec și Suceava a fost afectat timp de mai bine de două ore, după ce calea ferată a fost acoperită cu apă. Patru trenuri au așteptat în gări, până când situația s-a remediat.
În vestul României, traversat de furtună, temperaturile au scăzut brusc, de la 34 de grade la 17. La Drăgănești, în Olt, o furtună puternică de câteva zeci de minute a smuls un acoperiș, care a ajuns pe mai multe mașini parcate.
SURSĂ FOTO: ISU
CITIȚI ȘI:
Vremea EXTREMELOR! Temperaturi sufocante și furtuni violente în România. Harta zonelor afectate