A murit Vlăduț Nisipeanu, românul care a refuzat să fie ginerele lui Stalin: „De mâine ești soțul fiicei mele”
A murit Vlăduț Nisipeanu, românul care a refuzat să devină ginerele lui Iosif Vissarionovici Stalin. Nisipeanu a fost prieten cu Mihail Gorbaciov și Gheorghe Gheorghiu Dej, l-a înfruntat pe Nicolae Ceaușescu și a fost trimis după gratii! Deși a fost un apropiat al comuniștilor, acesta a sfârșit prin a-i înfrunta în tinerețe.
Vlăduț Nisipeanu s-a născut în 1931, într-o familie săracă din Oltenia și a intrat de tânăr în mișcarea sindicală și în Partidul Muncitoresc, scrie realitatea.net.
Acesta și-a făcut studiile la Moscova, la începutul anilor 1950, la Universitatea Lomonosov, unde s-a iubit cu Svetlana, nimeni alta decât fiica dictatorului Stalin.
A fost prieten cu Mihaile Gorbaciov și un apropiat al lui Gheorghe Gheorghiu Dej.
La un pas să devină ginerele lui Stalin
Nisipeanu a povestit cândva un episod halucinant cu Stalin la Kremlin.
„- Să trăiți, tovarășe Stalin!
– Salut, tinere! Știi că ești simpatic! […] Măi, știi ce? Bei o votcă cu mine?
– Beau tovarășul Stalin, beau!
A scos din raft o sticlă de vodcă şi a pus în două halbe ca de bere. Trebuia să o bei dintr-o suflare. Dacă nu, erai duşmanul lui şi Stalin pe duşmani îi elimina. Am băut-o dintr-o suflare, dar încet. […]
– Te binecuvântez. De mâine ești soțul fiicei mele.
Peste o săptămână mergem la București, să te instalez președintele României”, așa i-ar fi zis Stalin lui Nisipeanu.
Nisipeanu a refuzat însă oferta lui Stalin și a rupt relația cu Svetlana, la scurt timp după discuția cu tiranul rus.
A fost închis de Ceaușescu. Ar fi urmat să devină președintele României!
Istoricul a fost cumva o „oaie neagră” a elitei comuniste, deoarece a intrat în conflict cu Ceaușescu și a răspândit manifeste contra regimului. A stat patru ani închis la Rahova și a fost eliberat la Revoluția din 1989. La acel moment, rapoartele Securității „îl dădeau” drept viitorul președinte al ROMÂNIEI!
Vlăduț Nisipeanu a scris numeroase articole despre politică, a fost doctor în filosofie, redactor, expert și consilier în Senatul României. El a publicat și cartea „L-am înfruntat pe Ceaușescu”.
Vlăduț Nisipeanu va fi înmormântat miercuri, la ora 12.00.