Prima pagină » Actualitate » Această greșeală în trafic te-ar putea costa viața. Manevra INTERZISĂ de Codul Rutier

Această greșeală în trafic te-ar putea costa viața. Manevra INTERZISĂ de Codul Rutier

Această greșeală în trafic te-ar putea costa viața. Manevra INTERZISĂ de Codul Rutier

O anumită greșeală în trafic ți-ar putea pune viața în pericol. Există anumite manevre, regăsite în Codul Rutier, pe care șoferii nu ar trebui, sub nicio formă, să le facă, deoarece riscă să fie implicați în accident și să perturbe circulația.

O anumită manevră în trafic, efectuată de șoferi, ar putea să pună viața în pericol. Depășirile în trafic trebuie să fie îndeplinite în condiții de siguranță, pentru ca participanții la trafic să nu fie puși în pericol, iar circulația vehiculelor să nu se perturbe. Codul Rutier arată că există o serie de manevre pe care conducătorii auto nu trebuie să le îndeplinească, în timpul rulării pe șosea.

Vezi și Greșelile făcute în sezonul rece pot aduce amenzi de mii de lei pentru ȘOFERI. Codul Rutier impune echiparea mașinilor cu o serie de echipamente

Vezi și Ce AMENDĂ primesc șoferii care nu își montează anvelopele de iarnă. Ce arată legea

Ce arată Codul Rutier despre depășirile în trafic

Reglementările stipulate în Codul Rutier trebuie să fie respectate cu strictețe de fiecare participant la trafic. În cazul depășirilor, șoferii trebuie să se asigure că această manevră va fi efectuată în condiții de siguranță. Potrivit reglementărilor integrate în legea rutieră, conducătorii auto trebuie să fie atenți la trafic și să se asigure că respectă semnalizarea și schimbarea corectă a benzii.

Șoferii trebuie să se asigure în momentul în care efectuează o depășire în trafic. În primul rând, să fie atenți dacă autoturismul din spate a semnalizat intenția începerii unei depășiri. În timpul depășirii, șoferul trebuie să păstreze o distanță corespunzătoare laterală între propria mașină și față de cea care urmează să fie depășită. Apoi, reintrarea pe banda de circulație se va efectua tot prin semnalizare. Trebuie să se păstreze o distanță suficientă, pentru a nu pune în pericol circulația.

De altfel, manevra de depășire a altor mașini este interzisă în anumite situații, precum:

  • în zona în care apare indicatorul „Depășire Interzisă”;
  • în dreptul stației de tramvai, când trenul este oprit, iar stația nu are refugiu;
  • în momentul în care din sens opus vine un alt vehicul;
  • când există o coloană de vehicule în așteptare, pe un sector de drum;
  • pe trecerile de pietoni;
  • pe pasaje denivelate, pe poduri, sub poduri şi în tuneluri;
  • depășirea este interzisă în curbe sau în zonele unde vizibilitate este redusă sub 50 de metri;
  • depășirea este interzisă în proximitatea vârfurilor de rampă, atunci când nu există vizibilitate (sub 50 de metri);
  • șoferii nu au voie să depășească la trecerile la nivel cu calea ferată și nici la mai puțin de 50 de metri de acestea.

Desigur, potrivit Codului Rutier, conducătorii auto nu au voie să depășească o coloană oficială.

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și