Prima pagină » Actualitate » Acest preparat ROMÂNESC a devenit vedetă peste ocean! Salata care i-a dat pe spate pe americani a ajuns într-un top în „New York Times”

Acest preparat ROMÂNESC a devenit vedetă peste ocean! Salata care i-a dat pe spate pe americani a ajuns într-un top în „New York Times”

Acest preparat ROMÂNESC a devenit vedetă peste ocean! Salata care i-a dat pe spate pe americani a ajuns într-un top în „New York Times”

Un preparat românesc i-a cucerit pe cetățenii americani. Această salată pregătită în casă, simplă și ușoară, dar cu arome puternice, a devenit vedetă peste ocean! A ajuns chiar într-un top, în publicația „New York Times”! Iată detaliile mai jos.

Un preparat românesc a devenit vedetă peste ocean! Este vorba despre gustoasa salată de vinete, clasică, pregătită simplu și ușor, care amintește de gustul copilăriei. Potrivit editorialului culinar semnat de chef bucătar Carolina Gelen, născută în România, salata de vinete a fost integrată într-un top, „3 Warming Dishes for Crisp Fall Days”, care este disponibil în publicația New York Times.

Carolina Gelen a moștenit pasiunea față de arta gastronomică de la familia sa. Este cunoscută în spațiul virtual pentru rețetele savuroase și creative. Într-un videoclip încărcat pe internet, a luat câteva vinete pentru a le coace pe aragaz, apoi a pregătit deliciosul preparat, potrivit Observatornews.ro.

Vezi și Ingredientul secret cu care poți albi salata de VINETE. Trucul sunt folosit de bucătari pentru un preparat perfect

Salata de vinete, preparatul românesc devenit vedetă în „New York Times”! / sursă foto: captură a articolului apărut în publicație

Cum se prepară cea mai delicioasă salată de vinete?

Salata de vinete poate fi preparată în mai multe moduri. Unele gospodine, de exemplu, preferă să amestece salata de vinete și cu alte legume specifice sezonului. De altfel, adaugă usturoi, renunțând la ceapa tocată. Pentru o porție consistentă de salată de vinete ai nevoie de: 2 vinete, 2 bucăți de ardei gras roșu, 1 ardei galben, o ceapă roșie / usturoi, sare, piper și 2-3 linguri de ulei. După ce vinetele și ardeii se coc și se curăță, trebuie să fie lăsate la scurs. Apoi, se toc. Apoi, ceapa sau usturoiul trebuie să fie mărunțite și se amestecă. Se adaugă sare și piper după gust. Vezi AICI cum poți scăpa de gustul amar din vinete.

Vezi și Cele mai delicioase SOSURI pentru chiftele. Combinația de ingrediente care nu dă greș

Vezi și Roxana Radu, nutriționist, prezintă o rețetă de SALATĂ simplă, proaspătă și plină de arome

Vezi și Curtea Europeană de Justiție a tranșat războiul dintre vegetarieni și omnivori. „Cârnații” pot fi atât din CARNE, cât și VEGETALI

Sursă foto: captură site „New York Times” (articol apărut în publicație, pe 4 octombrie 2024), colaj Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și