Acțiune DRAMATICĂ în Piatra Craiului. Salvamontiștii s-au luptat, timp de 17 ore, să salveze viața unui bărbat accidentat la coloana vertebrală

Publicat: 29 09. 2024, 13:27
Actualizat: 29 09. 2024, 13:28

Salvamontiștii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţeten Argeș s-au luptat, peste 17 ore, pentru acordarea primului ajutor medical, recuperarea şi transportul unei persoane accidentate la coloana vertebrală, în masivul Piatra Craiului, în zona Poiana Închisă.

Din cauza condițiilor meteo, elicopterele nu pot interveni, iar acțiunea de salvare nu se poate desfășura decât terestru, condițiile fiind extrem de grele.

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a declarat că acțiunea din Piatra Craiului a început în seara de sâmbătă, la ora 19:00.

Acțiunea s-a încheiat acum 20 de minute, aseară am încercat să fac rost de elicopter, au fost și în misiune, era foarte, foarte târziu și venea noaptea.

Azi-dimineață a venit un elicopter de la Târgu Mureș, dar era ceață, a încercat pe toate părțile să pătrundă acolo și s-a retras.

A durat foarte mult din două motive, zona este foarte, foarte dificilă, printre cele mai dificile din țară, abruptul vestic al Pietrei Craiului. Iar traumatism la coloană înseamnă grijă la evacuare, durere, și atunci trebuie să se meargă încet”, a declarat șeful Salvamont Argeș.

„Bărbatul nu s-a gândit că Piatra Craiului nu e ca prin alte părți, zona e foarte abruptă”

„A fost un concurs, ieri, un maraton în Piatra Craiului”, a mai precizat Ion Sănduloiu.

Bărbatul nu s-a gândit că Piatra Craiului nu e ca prin alte părți. A vrut să coboare pe niște cabluri, acolo s-a dezechilibrat, zona e foarte, foarte, foarte abruptă. Căutați imagini cu abruptul vestic al Pietrei Craiului, ca să vedeți cât este de abruptă zona. Sau Ceardacul Stanciului, Marele Grohotiș, Poiana Închisă…

Acțiunea a durat 17 ore, în condițiile în care noi am fost ieri în Piatra Craiului, la marcaje cu un grup de voluntari și dimineață. Băieții au început, în creierii dimineții, să lucreze la noua bază pe care o amenajăm la Brustureț”, a mai declarat Ion Spnduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Sursa foto/video – Salvamont Argeș


Citește și:

Locul de POVESTE din România, aflat la doar 3 ore și jumătate de București. 30.000 de turiști îl vizitează anual

Accident MORTAL în Dambovița. Două șoferițe au fost implicate în coliziunea fatală de pe centura orașului Târgoviște

Ministrul Mediului: „Am ridicat starea de alertă la COD ROȘU pentru județul Galați” / Comitet de urgență, de la ora 12.00

La 9 luni de la tragedia de la Ferma Dacilor, în care 8 oameni au ars de vii, Cornel Dinicu organizează Barbeque Brunch și se consideră NEVINOVAT