Prima pagină » Actualitate » Activistul rus Dmitry Ivanov, după ce a fost CONDAMNAT la 8 ani și 5 luni de închisoare pentru ”difuzare de informații false despre armata Rusiei”: ”Lumea trebuie să înțeleagă că Rusia nu este Putin”

Activistul rus Dmitry Ivanov, după ce a fost CONDAMNAT la 8 ani și 5 luni de închisoare pentru ”difuzare de informații false despre armata Rusiei”: ”Lumea trebuie să înțeleagă că Rusia nu este Putin”

Activistul rus Dmitry Ivanov, după ce a fost CONDAMNAT la 8 ani și 5 luni de închisoare pentru ”difuzare de informații false despre armata Rusiei”: ”Lumea trebuie să înțeleagă că Rusia nu este Putin”
Activistul rus Dmitri Ivanov | Sursa - Telegram

Dmitry Ivanov, în vârstă de 23 de ani, a fost reținut în luna iunie 2022 din cauza postărilor sale care criticau ”operațiunea militară specială” ordonată de Vladimir Putin, dar și atrocitățile comise de soldații ruși în localitățile Bucha și Mariupol.

Autoritățile îl acuză pe Ivanov – administratorul canalului Telegram ”Protest MSU” – de ”difuzare de informații false” despre Forțele Armate ale Rusiei, acest pledând ”nevinovat” în fața instanței de judecată.

Dmitry Ivanov a declarat că ”Rusia nu este Putin” și că războiul este o ”tragedie” pentru toți ucrainenii, dar și pentru ruși.

”Lumea trebuie să înțeleagă că Rusia nu este Putin. Știu că zeci de milioane de oameni aici în Rusia sunt împotriva acestui război. Acest război este o tragedie pentru toți ucrainenii, dar este și o tragedie pentru rușii care doresc să trăiască în pace cu vecinii lor”, a declarat Iavanov, citat de The Moscow Times.

Vladimir Putin și controversata lege a ”informațiilor mincinoase”

Vladimir Putin a semnat – în luna martie a anului 202 –  legea care pedepsește cu până la 15 ani de închisoare pe cei care difuzează ”informații mincinoase”.

Autorităţile de la Moscova au introdus două noi infracţiuni penale:

  • difuzarea de informaţii care discreditează armata rusă
  • diseminarea de informaţii false despre trupele ruse.

Cel sau cea care este descoperit vinovat de propagare de ”știri false”, în contextul războiului din Ucraina (și nu numai, pentru că, de altfel, aceasta este și o modalitate prin care vocile independente pot fi reduse la tăcere și atunci când este vorba de alte subiecte ”delicate” pentru Kremlin), riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare (mai multe detalii AICI).

Sunt vizaţi cei care:

  • critică armata rusă
  • spun că în Ucraina se duce un război şi nu o ”operaţiune militară specială”,
  • prezintă date despre pierderile de război care nu sunt ”aprobate” de la centru
  • ”distorsionează, în mod voit, informaţiile despre scopul, rolul şi sarcinile armatei ruse, precum şi a altor unităţi militare în timpul operaţiunii militare speciale dar şi a altor operaţiuni”.

Citește și:

Ministrul Culturii s-a întâlnit cu ambasadoarea SUA în România: ”A fost un dialog extrem de aplicat”

Aflată în exil, Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziției din Belarus, a fost CONDAMNATĂ la 15 ani de închisoare: ”Înaltă trădare și conspirație pentru preluarea puterii”

Ales Biliatski, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2022, CONDAMNAT la 10 ani de închisoare în Belarus

ANALIZĂ | Profesorul Vlada Stanković și ”DILEMA RUSĂ” a lui Erdogan: ”Prins în îmbrățișarea sufocantă a lui Putin, instrument util în încercarea Rusiei de a submina NATO”

ANALIZĂ | Vicepreședintele Comisiei Europene, despre ”Rusia de azi”: ”TOTALITARISMUL a revenit în Europa. Violența declanșată asupra ucrainenilor este comparabilă cu Teroarea Roșie a lui Stalin”

Alexei Navalnîi, după un an de război în Ucraina: ”Adevăratele cauze ale conflictului sunt dorința lui PUTIN de a păstra puterea cu orice preț și obsesia pentru moștenirea sa istorică”

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și