Prima pagină » Actualitate » Adevărul despre metoda de furt „Bebelușul abandonat”. Poliția reacționează

Adevărul despre metoda de furt „Bebelușul abandonat”. Poliția reacționează

Adevărul despre metoda de furt „Bebelușul abandonat”. Poliția reacționează

Polițiștii au trasmis, luni, o reacție oficială, după ce o organizație neguvernamentală a avertizat că ar exista o nouă metodă de înșelăciune, care face apel la compasiunea trecătorilor.

Oficialii Inspectoratului General al Poliției Române au făcut precizări după ce reprezentanții SOS Save Our Souls au susținut că tâlharii au inventat o nouă metodă de furt în România. Ei lasă diverse obiecte care ar aparține unui bebeluș, pe marginea străzii, iar dacă cineva oprește să vadă dacă este un copil în pericol, imediat autoturismul este prădat de hoți.

„Vă avertizăm că există o nouă metodă de tâlhărie! Dacă vedeți un cărucior, scaun de mașină sau orice tip de situație ce implică produse care dă impresia că sunt ale unui bebeluș părăsit în mijlocul pustietății vă rog, nu ieșiți din vehicul. Anunțați autoritățile și aveți mare grijă!”, au transmit reprezentanții SOS Save Our Souls.

Avertismentele publice

Potrivit ONG-ului, această metodă constă în faptul că veți putea întâmpina drept momeală cărucioare sau orice altceva care să vă dea de gândit că ar putea fi abandonat un copilaș în zone pustii, iar persoanele care se opresc pentru a oferi ajutor se vor trezi cel mai probabil jefuiți.

„În apropierea acestor bunuri se ascund persoane cu intenții rele care sunt pregătiți în a vă ataca pentru a vă fura mașina, bunuri din mașina, bani, telefoanele etc. Când întâmpinați o situație de acest gen, sunați imediat către poliția locală (112) pentru a se trimite o echipă în locul respectiv”, au adăugat reprezentanții asociației umanitare.

„Informațiile vehiculate nu sunt reale, iar până în acest moment, în țara noastră, nu au fost înregistrate astfel de cazuri. Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure și să ne sesizeze dacă sunt victime ale unor infracțiuni”, au transmis reprezentanții Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române cu referire la vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o nouă metodă de înșelăciune, prin folosirea unui cărucior de copil.

Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock

Citește și