Prima pagină » Actualitate » Adevărul nespus despre Nicu Ceaușescu. Dezvăluiri incredibile despre fiul lui Nicolae Ceaușescu

Adevărul nespus despre Nicu Ceaușescu. Dezvăluiri incredibile despre fiul lui Nicolae Ceaușescu

Adevărul nespus despre Nicu Ceaușescu. Dezvăluiri incredibile despre fiul lui Nicolae Ceaușescu

Adevărul nespus despre Nicu Ceaușescu. Dezvăluiri incredibile despre fiul lui Nicolae Ceaușescu! Cartea „În Ochiul Ciclonului” a fost reeditată din cauza cererii mari din partea cititorilor, arată evz.ro.

Potrivit publicației citate anterior, volumul reeditat include un dialog fabulos între Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, și Sorin Roșca Stănescu, alături de Alice Barbu.

De asemenea, cartea curpinde un întreg capitol dedicat lui Nicu Ceaușescu.

„Primele întâlniri cu Nicu Ceaușescu au avut loc începând din anul 1972. Pe atunci eram secretar cu probleme de învățământ la Consiliul Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România. Din când în când, Traian Ștefănescu, care era președinte, îl invita pe Nicu Ceaușescu la un gen de consultări, ca să aibă informații din rândul studenților.

Periodic, noi pregăteam niște rapoarte în beneficiul conducerii partidului despre starea de spirit din rândul studenților, despre problemele cu care aceștia se confruntă și care ar fi putut deveni sursa unor nemulțumiri sau chiar a unor mișcări de protest sau revolte.

Traian Ștefănescu avea acest obicei bun să asculte. Să obțină informații. Să afle care sunt concluziile la care noi ca activiști ajungeam în urma unor dezbateri care aveau loc, în cercurile studențești sau în taberele de instruire ale liderilor studenților de la Izvorul Mureș. Așa l-am cunoscut pe Nicușor. Acesta făcea o serie întreagă de propuneri în urma discuțiilor pe care le avea cu colegii lui de la facultate”, își amintește Constantin Boștină despre tânărul Nicu.

Cartea examinează în mod obiectiv atât deciziile favorabile ale dictatorului, cât și pe cele care au generat dificultăți pentru țară. Volumul subliniază „recunoașterea unor realități demonstrate prin fapte și cifre,” care au condus la avansul economic și diplomatic al României între 1965 și 1980, dar și marile erori comise de Ceaușescu în perioada 1980-1989.

Citește și