Prima pagină » Actualitate » Adina Buzatu: ”Cum să te îmbraci în funcție de proporții. Ghid vestimentar pentru bărbații corpolenți”

Adina Buzatu: ”Cum să te îmbraci în funcție de proporții. Ghid vestimentar pentru bărbații corpolenți”

Cheia unei ținute reușite este, de fapt, abordarea corectă a pieselor vestimentare în raport cu proporțiile corpului. Mulți bărbați greșesc atunci când își cumpără haine, pentru că se ghidează mai mult după tendințe, după ce văd la alți bărbați, și mai puțin sau chiar deloc după ce le vine cu adevărat bine.

Pentru că vreau să vă ajut să vă îmbrăcați corect și să arătați bine în orice situație, am decis să fac un serial editorial despre abordarea vestimentară pentru fiecare tipologie masculină. Pentru că bărbații scunzi și corpolenți se confruntă cu provocări majore în ceea ce privește vestimentația, voi începe cu câteva sfaturi utile pentru aceștia.

Soluția salvatoare, dar…

Cea mai mare problemă, în acest caz, este lungimea pantalonilor, a mânecilor, a sacourilor și a cămășilor. Pentru că au nevoie de haine care să îi încapă și să nu îi strângă peste umeri, piept, abdomen, șolduri sau coapse, de obicei acestea sunt măsuri mai mari.

Astfel, ajung să cumpere cămăși care sunt prea lungi ca să intre în pantaloni, sacouri care le cad peste posterior, cu mâneci care ajung până la degete, pantaloni care cad mult peste pantofi și așa mai departe.

Soluția salvatoare este să apelezi la serviciile unui croitor sau să cumperi haine pe comandă…

… piesele pe comandă nu se potrivesc perfect pe corp, chiar dacă sunt făcute după măsuri

Însă, în ziua de astăzi mai există doar câțiva croitori care reușesc să croiască costume care să arate bine pe corp. Nu vă recomand să apelați la varianta made to measure, pentru că acestea sunt mult mai costisitoare și poți avea surpriza să nu arate exact cum îți dorești.

De cele mai multe ori, piesele pe comandă nu se potrivesc perfect pe corp, chiar dacă sunt făcute după măsuri și ajung să arate pe tine mai urât chiar și decât cele de pe raft.

Mai mult decât atât, atunci când îți faci un costum pe comandă, ai dreptul la doar două ajustări ulterioare pentru a lua forma finală ideală. Apoi, indiferent de rezultatul final, ești obligat să îl cumperi. Pentru că hainele pe comandă sunt mai costisitoare decât cele de pe raft și, uneori, cu rezultate nesatisfăcătoare, ideal este să îți alegi din magazin piese care îți plac și te reprezintă, piese pe care croitorul ți le poate ajusta în cel mai mic detaliu, exact pe constituția ta.

De asemenea, există câteva trucuri de stil care te pot salva în cazul în care cămașa care ți se potrivește peste piept, este mai lungă. Poartă întotdeauna astfel de piese băgate în pantaloni. Vor arăta mai bine așa decât dacă atârnă prea mult peste pantaloni. Și suflecă mânecile cămășii până la jumătatea antebrațului pentru a ascunde, astfel, lungimea lor și a obține, în același timp, un aer relaxat al ținutei.

Totuși, și în acest caz, de ce să îți iei o cămașă prea lungă, când o poți avea pe dimensiunile tale? Croitorul nostru, care este disponibil în magazin în fiecare zi, ți-o poate ajusta astfel încât să o porți și peste pantaloni sau cu mânecile lungi.

Adina Buzatu

Ce piese trebuie să eviți și ce să alegi ca să echilibrezi proporțiile și să pari mai suplu și mai înalt

Mai mult decât atât, există cămăși speciale pentru bărbați corpolenți, pe care le putem ajusta ca să fie mai largi peste burtă. De asemenea, dacă slăbești, acestea pot fi strâmtate înapoi ca să urmeze linia corpului.

Iată câteva idei despre ce piese trebuie să eviți și ce să alegi ca să echilibrezi proporțiile și să pari mai suplu și mai înalt.

  • Evită hainele strâmte! În primul rând, acestea nu sunt confortabile și te vor face să te miști greoi, iar în al doilea rând, vor scoate în evidență forma corpolentă. Asta nu înseamnă că trebuie să porți haine largi. Nu merge la extrem! De obicei, bărbații scunzi și robuști au nevoie de piese care urmează linia corpului, de exemplu, pantaloni conici sau cămăși ușor cambrate. Cămășile clasice tind să fie prea largi în jurul taliei și să dea și mai mult volum.
  • Aceeași regulă se aplică și în cazul hainelor de exterior. Nu purta haine largi, supradimensionate precum geci matlasate, voluminoase. În loc să alegi o jachetă groasă, care te va face să pari și mai mare, poți opta pentru ținutele stratificate, pentru a obține confort termic. Dacă le vei construi corect, acestea vor putea chiar să creeze iluzia de subțiere și înălțime.
  • Poartă dungi verticale, niciodată orizontale! Dungile orizontale scurtează și lățesc și mai mult silueta, mai ales dacă sunt groase. Dungile orizontale subțiri, în schimb, creează un efect de alungire și subțiere. Dacă vorbim de dimensiunea imprimeurilor, întotdeauna alege-le pe cele la scară mică, care nu au efect de mărire. Cele mari creează și mai mult volum. În cazul bărbaților corpolenți, culorile solide, de obicei închise, sunt cele mai potrivite.
  • Nu tăia silueta în două prin accesorii sau contraste cromatice! Încearcă să menții o cromatică unitară din cap până-n picioare pentru a obține un efect vizual de înălțime. Dacă vei alege o ținută într-o nuanță închisă vei obține și efect de subțiere. Nu combina o cămașă într-o culoare deschisă cu pantaloni într-o nuanță închisă sau invers. Acest contrast va secționa corpul în două părți distincte, accentuând proporțiile. De asemenea, evită să folosești curea la pantaloni, pentru că va avea același efect. În schimb, alege bretele care împărat silueta în trei părți, pe verticală, creând astfel un efect de alungire și subțiere. Ai grijă să alegi bretelele originale, late, precum cele din mătase naturală aplicată pe pâslă, nu bretele ieftine din elastic.

Folosește accesorii în echilibru cu proporțiile tale.

De exemplu, cravata trebuie să fie lată, cu nod Windsor generos sau cu nod simplu, clasic, pentru a îmbrăca pieptul robust. Mulți bărbați consideră că o cravată subțire poate alungi și subția vizual silueta.

Însă acest lucru nu se aplică în cazul bărbaților robuști, ci doar în cazul celor scunzi. Sau, dacă ai încheieturile groase, poartă un ceas mare, care iese în evidență pe mână, și așa mai departe. Accesoriile mici vor părea și mai mici în raport cu corpul tău.

Ideea generală a abordării vestimentare în cazul bărbaților corpolenți este echilibrarea proporțiilor prin croieli care urmează linia corpului, imprimeuri verticale și culori închise care subțiază vizual, și folosirea accesoriilor în raport cu dimensiunile corpului.

Autor